16

Latest post of the previous page:

Gdyby ktoś się niecierpliwił, parę słów wyjaśnienia od organizatora:

Szanowni Państwo!

Autorki i Autorzy opowiadań,

nadesłanych na Konkurs na Krótkie Opowiadanie Kryminalne!

Miło nam nareszcie powiadomić wszystkich uczestników naszego Konkursu na Opowiadanie Kryminalne o terminie jego rozstrzygnięcia. Jest ono przewidziane w dniu 30 maja 2009 roku, w Sali A Domu Dziennikarza w Warszawie przy ul. Foksal 3/5, o godzinie 15.00. Podczas spotkania opowiemy m.in. o powodach tak znacznego opóźnienia tego rozstrzygnięcia, do którego przyczyniła się także wielka liczba nadesłanych utworów i ich zróżnicowana jakość. Mamy nadzieję, że potrafimy usprawiedliwić to opóźnienie wobec najbardziej nawet niecierpliwych (w jakże uzasadniony sposób) uczestników konkursu. Autorzy, których utwory zostały wstępnie zakwalifikowane do druku w serii tzw. polskiego KOT-a (Kryminalnych Opowiadań Tom…enty, przewidujemy co najmniej kilka tomów), otrzymają pocztą elektroniczną indywidualne zaproszenie na wspomnianą uroczystość.

Z literackim pozdrowieniem,

Agencja Literacka TWINS

Małgorzata Todd, Joanna Kryszczukajtis-Szopa, Jerzy Biernacki

Warszawa, 28.04.2009 r.
Nie ma emocji - jest spokój

Nie ma ignorancji - jest wiedza

Nie ma pasji - jest pogoda ducha

Nie ma chaosu - jest harmonia

Nie ma śmierci - jest Moc

18
Ktoś dostał może zaproszenie na tą imprezę? Do mnie dotarło takie jedno, ale nie wygrałem swoim opowiadaniem nic poza zapewnieniem, że jeśli będą dalsze tomy (tj. czwarty), raczej tam trafię. Zawsze coś, heh.

19
Łiiiiiii, ja też dostałam informację ( mało konkretną ) i zaproszenie. No i jadę.

Zawsze coś, heh.

Mnie nic nie napisali, w jakim tomie ( czyżby ostatnim :P :P :P ?), a i tak zacieszam, jak głupia. Fajna sprawa, miła niespodzianka.
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."

.....................................Wallace Stevens

21
Jedi Nadiru Radena pisze:Ktoś dostał może zaproszenie na tą imprezę? Do mnie dotarło takie jedno, ale nie wygrałem swoim opowiadaniem nic poza zapewnieniem, że jeśli będą dalsze tomy (tj. czwarty), raczej tam trafię. Zawsze coś, heh.

hm, nie wiem czy zdanie: "Pana opowiadanie nie zmieściło się niestety w pierwszych tomach, ale mamy nadzieję kontynuować cykl i wówczas zaproponujemy Panu współpracę." można traktować jako zapewnienie, że trafi się do czwartego tomu;)
żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz.

22
Może nie można ;) I co z tego? To znaczy, oczywiście, zależy od waszych oczekiwań i takie tam. Ale ja się cieszę. Baaardzo chciałam dostać tego maila. Bardzo.
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."

.....................................Wallace Stevens

23
Zapewnienie to nie jest, sure, ale jakaś przesłanka. No chyba, że maile tej treści wysłano połowie uczestników według zasady "tak na pocieszenie im damy", heh.

Powiedzmy, że jestem umiarkowanym optymistą w tej sprawie.

24
Od dość dawna wiem (nie chwaląc się :P ), że moje opowiadanie znajdzie się w pierwszym tomie, dostałem też do podpisania umowę na dwa opowiadania do tomu trzeciego. Wspominali też, że wezmą i czwarte (szkoda, że nie wysłałem dziesięciu... :P )

Jedi, Ła!!! Do zobaczenia w Wawie :) :) :)

25
Też dostałem informację, że moje się nie zmieściło, ale - jeśli przypadkiem... i tak dalej :) pytanie - na ile to oznacza coś konkretnego ;P i na ile to faktycznie świadczy o sile opowiadania :D

Miałem do Warszawy jechać, ale się niestety rozchorowałem :( a byłem taaak blisko...

Jacku - gratulacje :) pozazdrościć... :>
//generic funny punchline

26
Ufff, wreszcie organizatorzy zamieścili relację z rozstrzygnięcia konkursu. Mogę się więc nareszcie pochwalić <bardzo lubię się chwalić, tylko nie zawsze są powody :P >

Laureaci Konkursu KOK:

Jacek Getner – Arszenik i stare obrazy

– Gangsterzy i filateliści

Ryszard Katarzyński – Stara sztuczka

Anna Kleiber – Dwie pieczenie

Marian Kowalski – Kuduo

Adam Kożuchowski – Wizyta starszego pana

Agata Omelańska – Artysta

Mariusz Orłowski – Atlas

Jan Siwmir – Śmiertelna dawka poezji

Jacek Skowroński – Epizod bez następstw – GRAND PRIX

- Anna

- Mucha

Jacek Sypień – Mowa jest srebrem

Sławomir Wernikowski – Krzyk

Alicja Wojciechowska – Prawda cię wyzwoli

Michał Zgajewski – Chłodny wiatr

Magdalena Zimniak – Zapach róż

Andrzej Ziemowit Zimowski – Niebieska koperta

Katarzyna Żak – Morderstwo na jedynkę

Joanna Żeliszczak – Morderstwo w Niewiadomie

Z powodu braku spodziewanych funduszy i wobec żadnego wsparcia finansowego, Jury Konkursu nie przyznało nagród pieniężnych. Laureatami zostali wyżej wymienieni Autorzy opowiadań (nazwiska podano w kolejności alfabetycznej), których utwory opublikowaliśmy w trzech pierwszych tomach KOTA POLSKIEGO.

Publikacja ta jest do nabycia, wystarczy zgłosić chęć zakupu, wysyłając zamówienie pod adres: [email protected]

30
Nie tylko ty, z tajnych źródeł wiem, że Jacek wyglądał jakby mieli go zaraz zamordować, gdy dowiedział się, że w "nagrodę" ma czytać swój tekst :D

i wcale mu się nie dziwię - ja bym na jego miejscu oddała nagrodę i stwierdziła, że wolę pozostać "przegrana" ;P
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”