stało się.

1
samotne dziewczyny

budzą się w czyjejś pościeli

w głębi duszy niechcący

bo to wariatki i nie mów

że nigdy

a ja mam pokręcone życie

włosy polpątane myśli

serce na dłoni

i pierwszy raz za sobą

po dyskotece
`gdzie jest granica co wolno i co warto`

3
hmm... nie jestem pewien, czy zrozumiałem. Coś mi świta i wiem, w której kategorii tematów się to trzyma, ale nie mogę zgadnąć o co chodzi.

"i pierwszy raz za sobą"- tu miało na serio być "za", czy miało być "ze"? Bo jakos mi to przeszkadza i nie mogę zrozumieć.

7
a dla mnie właśnie jest zbyt prosto i zbyt dosłownie.
(I'm tired of being what you want me to be

Feeling so faithless lost under the surface

Don't know what you're expecting of me

Every step that I take is another mistake to you)

"Mam nadzieję, że wyjście jest radosne i mam nadzieję, że nigdy tu nie wrócę".

8
Anit, nie byłabyś sobą gdybyś nie zaskoczyła nas na końcu... Ten wiersz kojarzy mi się z rozmową 2 przyjaciółek. Jest ok- o ile ja się w ogóle znam... Masz tę trafność wypowiedzi, szybko i do celu, który zaskakuje końcówką, ale oczywiście czasem jest kontrowersyjnie, tu na plus, ale co ja gadam, co ja się znam...? Pozdrawiam.
alouette

9
To jest to. Nie trzeba kobylastych i rozbudowanych form żeby oddać ducha poezji. Początek aż chciałoby się zaśpiewać (taka osobista wariacja :P ) i ja też widziałbym to jako rozmowę dwóch koleżanek.
Anit pisze:a ja mam pokręcone życie

włosy polpątane myśli

serce na dłoni
A to zdecydowanie podoba mi się najbardziej.
"Stąpaj ostrożnie,

Stąpasz po marzeniach..."

10
dzięki ludziskaaaaaaaa. Do tego wiersza mam sentyment i cieszę, się ze jakies emocje wywołał. HOWGH:)
`gdzie jest granica co wolno i co warto`

11
Mi się podoba :) Bo właśnie jest taki prawdziwy. Nie przesadzony, nie wyjęczany a zgrabny i dosadny, choć mały :D
"To, co poczwarka nazywa końcem świata, reszta świata nazywa motylem." Lao-Cy, Księga Drogi i Cnoty

"Litterae non erubescunt." Cyceron

12
Chyba liczy sie to jak jest napisany i jakie ma znaczenie. Dociera do wszytskich o co chodzi i co wnim ważnego a to postawa... Gorzej jak bedzie niezrozumiały. Proste wiersze dają dużo nam nie koniecznie używajac poematów
Jestem stworzeniem, czy to źle?
Bóg mnie stworzył... On tak chcę...
Ja decyzji Jego nie zmienie...
Chyba, że zostane wspomnieniem...

13
Choć nie przepadam za twórczością Anit to ów utwór, który darzysz sentymentem przypadł mi do gustu. Nieco zagmatwany, niejasny, ale jest to zamysł autora według mnie, niż błąd, także się nie czepiam. I co do "polpątania" może tak być. Nieco ekstrawagancki zabieg w budowie wiersza, ale czasem wypali. No i tu moim zdaniem tak było.
Dobre erekcjato. Gorzka, życiowa pointa, a całość niezła.
Podobało mi się.
Pozdrawiam!
"Życie nas mija i patrzy ze śmiechem,

Jak nad zagadką stoimy bezradnie,

Jak złotą piłką bawimy się grzechem,

Czas przeklinając, co sny nasze kradnie."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”