Witam^^

1
hej.

nie mam zamiaru zdradzać, jak mam na imię. nawiasem mówiac, uważam, że takie przedstawianie się jest bez sensu, więcej się o mnie dowiecie z moich postów.

lubię fantastykę, także polską. z większości moich tekstów prędzej czy później wychodzi fantastyka. skoro już o tym mowa, mam melodramatyczny styl pisania doprawiony niekończącym się patosem. aczkolwiek często piszę pod czytelnika, wtedy kształtuję styl bez większych problemów.

interesuję się kulturami Wschodu i Afryki. mam zamiar zacząć się uczyć arabskiego, a japoński znam aż w stopniu komunikatywnym, bijcie brawa. lubię tuńczyk z puszki.

2
Witaj.

Z pozoru wszystko jest bez sensu, nawet mój post. Ale tylko z pozoru.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

4
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

6
Harry pisze:Witam. Może napiszesz jakiegoś posta po arabsku? :)
na tyle arabskiego nie znam, ale po japońsku napisać mogę. tylko że trudno tak z miejsca wymyślic coś sensownego. ;p

hm... nihongo de sukoshi hanasemasu. bungaku ga suki desu yo. e ga watashi no senkou desu kedo...
zwięzłość jest siostrą talentu.

7
`Mówię trochę po japońsku. Naprawdę lubię literaturę (albo kulturę - zależy od zapisu znakowego). cośtam mój pierwszy raz' - z domysłu albo prezentacja pisania

albo na tym forum - niestety początkujący ze mnie japonista i kompletny samouk ;) w każdym razie: Ohayo watashi mo nihongo o suki desu, watashi mo nyu desu ;-)

Chętnie sprawdze jak się w tym wszystkim ma Twój styl pisania ;-)

powodzenia!

9
ostatnie zdanie to "cóż, moją specjalnością jest rysowanie".

a Ty zrobiłeś dwa błędy, jakby co. ;p powinno być "nihongo ga suki desu", a co do tego "nyu" pewności nie mam - jest albo "nyuu", albo "niuu", ale w każdym razie przedłużenie. xd gramatyka kuleje, ale nieźle jak na samouka.

no to do swojego przedstawiania mogę dodać, że uczę się japońskiego w takiej jednej fundacji, która właśnie kulturę Japonii promuje.
zwięzłość jest siostrą talentu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”