Pochodzę z miasta słynnej twierdzy/klasztoru na południu Polski. Obecnie jednak przesiaduję w centralnej Polsce. Piszę coś tam niecoś, mniej więcej od początku liceum, ostatnio jednak zaniedbując swoją sprawność twórczą ze względu na natłok zajęć. Nie tak dawno temu wystawiłem miniopowiadanko na innym forum, gdzie gromkimi atakami stłamszono moje poczucie własnej wartości literackiej, kwitując moją osobę tekstem "weź już nie pisz nigdy więcej, bo brak ci podstaw". Trauma pozostała na tyle silna, że wątpię bym chciał w ciągu najbliższych kilku lat wystawić coś jeszcze na jakimś forum. (co nie znaczy, że zaprzestałem pisania)
Tutaj jestem, bo... eee... sam nie wiem.
3
Witaj!
Jeśli za tekstem "brak ci podstaw" nie szło żadne wykazanie, gdzie popełniasz jakieś błędy i jak możesz je naprawiać, to ja bym się tym jak najbardziej nie przejmowała. Najlepiej przełam się, wrzuć nawet kiepski tekst tutaj, bo wiele osób uskutecznia konstruktywną krytykę i powie Ci, co konkretnie może być nie tak i nad czym warto popracować. A jeśli boisz się publicznego linczu - prześlij swój tekst mnie ([email protected]), napiszę, co myślę i obiecuję, że nie będę brutalna - co najwyżej rzeczowa
Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Jeśli za tekstem "brak ci podstaw" nie szło żadne wykazanie, gdzie popełniasz jakieś błędy i jak możesz je naprawiać, to ja bym się tym jak najbardziej nie przejmowała. Najlepiej przełam się, wrzuć nawet kiepski tekst tutaj, bo wiele osób uskutecznia konstruktywną krytykę i powie Ci, co konkretnie może być nie tak i nad czym warto popracować. A jeśli boisz się publicznego linczu - prześlij swój tekst mnie ([email protected]), napiszę, co myślę i obiecuję, że nie będę brutalna - co najwyżej rzeczowa

Pozdrawiam i życzę powodzenia!
5
Dziękuję za ciepłe słowa. Jak napisałem "nie przestałem pisać", co znaczy, że się nie poddałem. Nie chcę zamieszczać opowiadań, co nie znaczy, że nic nie będę zamieszczał. Tutaj, o ile nikt tego posta nie przeniesie, zamieściłem felieton (mój pierwszy w życiu). W prawdzie pisze się to trochę inaczej, ale ogólny pogląd na warsztat może to dać.
Czy było poparte solidnymi argumentami... I tak i nie.
Czy było poparte solidnymi argumentami... I tak i nie.