Zgadnijcie o co może chodzić...

1
Siema! Jestem początkującym, nastoletnim pisarzem, fanem fantastyki. Dużo czytam. Mam problem z rozwijaniem fabuły. Mam nadzieję, że mi pomożecie.

[ Dodano: Wto 21 Lip, 2009 ]
To znów ja. Opis był dość krótki, więc trochę go rozwinę.

Mam świetne pomysły, ale gorzej z ich wykonaniem. Zazwyczaj na początku pisania wszystko idzie jak po maśle, aż w końcu dochodzę do momentu w którym tracę wenę.
Później trudno mi wydusić choć kilka zdań. Gdy czytam to co napisałem dialogi wydają mi się głupie, fabuła niewiarygodna, a bohaterowie przerysowani.

2
Polecam zadanie pytania w innym dziale :) Tutaj nie zaglądają wszyscy, a w działach tematycznych masz większą szansę na uzyskanie odpowiedzi.

Od siebie dodam, że nie wierzę w wenę. Oczywiście - potrzebny jest jakiś przebłysk, żeby coś wymyśleć, lecz potem jest już tylko ciiężka praca, pisanie i pisanie.

Wrzuć coś swojego, poczytamy i podyskutujemy, może masz zbyt wyostrzonego wewnętrznego krytyka. A może nie masz dobrych pomysłów. Trudno ocenić nie znając tekstu - na sucho.

3
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

5
Witaj. Jeśli jesteś nastoletnim pisarzem, to masz jeszcze dużo czasu, żeby się podszkolić i znaleźć mnóstwo pomysłów na opowiadania - ciesz się tym i wykorzystuj swój czas. A jeśli chcesz się dowiedzieć czy Twoje twory naprawdę są tak kiepskie, jak myślisz, po prostu wrzuć coś na forum, a Weryfikatorzy na pewno podpowiedzą Ci nad czym popracować.

Pozdrawiam!
Miłości jestem posłuszna i szczęściu się nie opieram!
I czuję twoją pieszczotę i coraz bardziej zanikam,
I czuję twe pocałunki i coraz bardziej umieram.

Rok nieistnienia B. Leśmian
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”