Bajka o pewniej dziewczynce.

1
No więc, żeby nie było nudno. Proponuje wysłuchac a raczej przeczytac bajkę o pewnej dziewczynie.

Bajeczka o pewnej dziewczynce

Dnia 31 marca 1992 roku urodziła się pewna dziewczynka, którą rodzice postanowili nazwac Tradycja po staropolsku (kto oglądał Misia wie o co chodzi), a tak nowoczesniej Patrycja. I żyje juz ona te 14 lat. Gdy nasza bohaterka miała jakieś 12 może 13 lat. Postanowiła zaprzyjaźnic się z jezykiem polskim. Zgłaszała się bardzo duzo na lekcjach, pisała ciekawe opowiadania itp. Polonista stwierdziła, że ma ona umysł jak najabardziej humanistyczny. Dziewczyna uwierzyła w siebie i od tamtej pory pisze opowiadania. Do nie dawna były opowiadaniami tzw. "do szuflady" ale nie dawno bo jakies 3 miesiace temu zainspirowała się FanFickami pierwsze jej opowiadanko było zaczerpnięte z serii J.K. Rowling "Harry Potter" i nosiło ono nazwe Księga Huncwotów. Ale to naszej boheterce nie wystarczało pragnęła pisac i publikowac swoje teksty, a czy znacie lepsze miejsce na pierwsze publikacje jak nie internet? Patrycja oglądała w pewną sobotę "5-10-15", w którym była mowa o rozwijaniu swoich talentów. Spiker wspomniał o tym forum i od tamtej pory marzeniem bohaterki było zarejerstrowac sie na to forum. Jak widac marzenia czasem sie spelniaja bo dziewczyna w koncu je spelnila.

Mam nadzieje, że was to nie zanudziło, była to moja historia dostania sie na to forum. Witam i pozdrawiam! Nowa na tym forum Auri.
- Co to jest małe, białe i zżera kamyczki?

- ??

- Mały, biały, zżeracz kamyczków

2
Witam i pozdrawiam nową na tym forum Auri :wink: .
I przyjdzie śmierć na skrzydłach pieśni

W niej owoc zbrodni już dojrzewa

I wreszcie koniec twój się ziści

I wreszcie harfa ma zaśpiewa.

4
Ja??
I przyjdzie śmierć na skrzydłach pieśni

W niej owoc zbrodni już dojrzewa

I wreszcie koniec twój się ziści

I wreszcie harfa ma zaśpiewa.

6
Manta pisze:Witaj - czemu jeszcze nic nie pokazalas?
Chciałam pokazac swoj wiersz ale orginał gdzies sie zagubil...;]

Dodane po 1 minutach:

Moge co najwyżej pokazac swój FanFick albo jakies opowiadanko do szkoly...;]

- ??

8
Prosze bardzo chcieliście to macie....świeżutki prolog... Byc moze mojego najnowszego dzieła :]

- ??

9
Interesująca opowieść. Tak więc teraz rodzą się poetki?

W '5-10-15' najbardziej bawi mnie fakt, że w pierwszej kategorii mógłbym już mieć dziecko;)
cogito ergo scribo.scribo ergo sum

10
Raczej pisarki nie poetki. I nie rozumiem o co Ci chodzi z tym 5-10-15..

- ??

11
Spieszę z wyjaśnieniem. Humor mi dzis dopisuje.

Poetka miała być określeniem sprawiającym przyjemność, nie udało się- wybacz.

Pierwszą kategorią (wiekową) w programie 5-10-15 jest 5 i w tej to kategorii mógłbym w chwili obecnej mieć dziecko. Dowcip słaby-wybacz ponownie.
cogito ergo scribo.scribo ergo sum

12
Nie gniewam sie. Ale nadal nie rozumiem. Dlaczego mógłbyś?

- ??

14
Witaj 8)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”