Horyzonty Wyobraźni

92
SkySlayer pisze:Ktoś z naszego forum jeszcze jest na tej liście?
Ja też zakwalifikowałem się do tej dwudziestki, jednym opowiadaniem. Kilka dni temu chciałem pochwalić się tym, i na szczęście tego nie zrobiłem bo by mnie zdyskwalifikowali. Wysłałem dwa opowiadania, na trzecie nie starczyło mi czasu.

93
O?
Hm, nie przypominam sobie, by było tak napisane w regulaminie (treść rozumiem, ale tytuły?). Ale jeśli tak jest, to rozumiem.
Sky, Sorry nie wiedziałem, że tak to jest. Przepraszam za pytanie.
Ale zapytam się na gali ;] (tam chyba już będzie można?)

[ Dodano: Pon 17 Sie, 2009 ]
adamele, gratulacje zatem!
Ostatnio zmieniony pn 17 sie 2009, 23:39 przez Cedrik, łącznie zmieniany 1 raz.
Pisanie to życie a życie to zabawa

95
Szeptem. ;) Żart. Na Gali już można.
Ha, no to w takim razie czekam na Gale jeszcze bardziej^^
Mam nadzieje, że Sky nie zostanie zdyskwalifikowany przez moje pytanie?

97
Czyli, że ok?
UFF... Kurczę, się trochę zdenerwowałem.
Swoją drogą strasznie stresujące są te konkursy^^
Jeszcze raz przepraszam, Sky.

99
Udało mi się zakwalifikować do pierwszej dwudziestki, ale niestety zostałem zdyskwalifikowany. Kiedyś miałem ten tekst na blogu jakiś czas i nie pomogło nawet usunięcie. Opowiadanie wprawdzie kupił teraz ode mnie "Akcent", ale to nie to samo. Bez świateł estrady...;)
Teraz zastanowię się parę razy, zanim wrzucę coś do sieci.
http://jasna-polana.blogspot.com/

100
marcinsen pisze:Udało mi się zakwalifikować do pierwszej dwudziestki, ale niestety zostałem zdyskwalifikowany. Kiedyś miałem ten tekst na blogu jakiś czas i nie pomogło nawet usunięcie. Opowiadanie wprawdzie kupił teraz ode mnie "Akcent", ale to nie to samo. Bez świateł estrady...;)
Teraz zastanowię się parę razy, zanim wrzucę coś do sieci.
a jak oni to wyszperali? :/

101
padaPada:

Mają swoje sposoby. Wszystko, co kiedykolwiek było w sieci zostawia swój ślad na serwerach. Tak samo, jak historia przeglądanych stron w komputerze.

marcinsen

,,Akcent"? To jakieś pismo? Papierowe? (wybacz, jeśli popisuję się ignorancją, ale nie słyszałem o nim)
A debiutowałeś już wcześniej? ;]
Co do wrzucania do sieci-> Dokładnie. Ja od kiedy moje wypociny mniej więcej nadają się do czytania (trochę) niczego nie wrzucam do sieci i tym bardziej na mój blog. Po prostu zaczynam mierzyć wyżej^^
A tak przy okazji - fajny blog. Będę zaglądał częściej!

102
http://free.art.pl/akcent_pismo/

Czasopismo papierowe. Widywałem go wcześniej w większych miastach.

Co do wyszperania: wystarczy wrzucić w google tytuł, albo fragment tekstu i choć opowiadanie zostało usunięte ze strony, ciągle pojawi się w wyszukiwarce. Żałuję.

Najbardziej zależało mi na tym wyjeździe do Wawy i pobyciu w towarzystwie humanistów. Mieszkam w Anglii, tylko robota i dom, zero kontaktu z ludźmi o podobnych klimatach, człowiek ma dosyć. No ale nie załamuję się, spłodziłem już coś nowego i rozsyłam po świecie. Niestety, trochę niewymiarowe (140 000 znaków) i wątpię, żeby jakieś czasopismo to kupiło. Liczę raczej na jakiś konkurs.

Dzięki Raziel. Zapraszam serdecznie. Apdejtuję często, tak że jest co poczytać:)
http://jasna-polana.blogspot.com/

105
Już jutro Gala Finałowa! :D Serdecznie zapraszamy! :)

[ Dodano: Pon 05 Paź, 2009 ]
Newsik. :)

[ Dodano: Sob 12 Cze, 2010 ]
Piotr Michalik pisze:Udało się, tyle mogę powiedzieć. Aż się boję, to mówić (bo licho nie śpi), ale muszę się tym z Wami podzielić, ta radosną nowiną. Dogrywamy właśnie detale wydania.

Wiem, że lekko macie do nas żal, za to opóźnienie. Ale robiliśmy co w naszej mocy. Sytuacja na ryku zbiorów opowiadań nie jest lekka. Trudno przekonać wydawców, że zbiorek debiutantów sprzeda się w zadowalającym nakładzie. Ważne, że się udało.

Myślę ze tomik ukaże się w ciągu 3-4 miesięcy. Z mojej strony dodam, że laureaci dostaną po kilka egzemplarzy autorskich. A tomik będzie promowany przez Qfant i partnerów konkursu, by jak najszerzej wypromować autorów.

Przygotowujemy także extra niespodziankę dla laureatów edycji 2010. Jeśli się uda to, naprawdę wartość pierwszej nagrody podskoczy, no będzie bezcenna. Oczywiście będzie też tomik z Horyzontów 2010, ale to co przygotowujemy to jak wyjdzie to bomba.

Trzymajcie kciuki. Więcej detali niebawem.
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”