Rangi na forum

1
Jako, ze chcemy to forum tworzyc z Wami i dla Was, proponuje, abyscie przedstawili swoje pomysly na rangi, ktore w zaleznosci od liczby wyslanych postow otrzymuje kazda osoba na forum.

Na razie sa to (na razie, czyli do zmiany wedle uznania, moze glosowania):

Kmiotek - Od 1 posta do 10

1/100 pisarza - 10 - 25

Pisuje do szuflady - 25 - 50

Pisarz osiedlowy - 50 - 100

Poczatkujacy pisarz - 100 - 200

Juz potrafie cos napisac - 200 - 400

Zahn - 400 - 550

Rowlling - 550 - 800

Ludlum - 800 - 1000

Homer - 1000 postow

Czekam na Wasze propozycje, wybierzemy najlepsze. Spory i walki mile widziane :)

2
Nie wiem czy to tlyko literówka czy pomyłka...

Ale ROWLING przez jedno L a moze by tak dokłądnie pisac? J.K.Rowling i do innych pisarzy tak samo :)

3
Moim zdaniem to niezbyt dobry pomysł z tymi rangami... Istnieje coś takiego jak nabijacze postów, na razie ich raczej tutaj nie ma, ale kto wie, kto wie... ;) Poza tym określenie "kmiotek" jest raczej obraźliwe. No i jak dla mnie to dość zastanawiające, że nadaje się komuś tytuł za ilość napisanych postów. Zwłaszcza takie tytuły. Pewnie jestem dziwna, ale nie chciałabym nigdy pod nickiem mieć napisu "Rowling" albo "Ludlum", dla mnie to pisarze z naprawdę niskiej półki. "Piszę do szuflady" niekiedy oznacza więcej niż "początkujący pisarz", a "już potrafię coś napisać" powinno stać w hierarchii raczej niżej niż "1/100 pisarza", co swoją drogą jest określeniem dość śmiesznym. Ogólnie byłabym za forum bez rang, a jeśli już jakieś muszą być to niech ktoś wymyśli coś lepszego...

4
No wlasnie dlatego jest ten post :) Zeby ktos wymyslil cos lepszego. Okreslenie kmiotek funkcjonuje rowniez na forum fahrenhaita i tam, tak samo jak u nas, zmusza ludzi aby wiecej pisali :) Nikt sie nie powinien za to obrazac :)

Co do reszty rang ... Po prostu czekam na propozycje! :) Moga byc inne, byleby oddawaly stopien zaangazowania osoby w rozwijanie forum :)

5
Jak dla mnie "1/100 pisarza" powinno być "za piszącym do szuflady" Kogoś kto pisze do szuflady ciężko nazwać pisarzem, a już chociaż 1/100 pisarza to jakis pisarz, czyli teoretycznie wyżej niż ten kto pisze do szuflady.Ale ktoś może się nie zgodzić, bo przecież słowo "pisarz" jest dosyć trudne do zdefiniowania i ciężko pokazać granicę kiedy ktoś zaczyna być pisarzem, a kiedy jeszcze nim nie jest.

6
Dobra, to zrobmy tak:

Pierwszy jest kmiotek, ktory mobilizuje ludzi do napisania trochu postow, wiecej niz 10. Ranga jest od 1 do 10 postow. Jaka ma byc ranga druga?

2. ------------------- Czekam na propozycje z liczba postow!

9
To i ja wpisze swoją propozycję:

Kmiotka zamieniłbym z : Znam Alfabet
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

11
taaaaaa.... a trzecie : Przeczytałem Mickiewicza i zrozumiałem!
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

13
heh. Szóste: Myślałem, że to był Mickiewicz....

15
Sprawdzałem waszą czujność :)

Moim zdaniem to dziwne, że ilość postów świadczyłaby o tym, kto jakim jest pisarzem, ale z drugiej strony, odbieram to jako żartobliwe podejście do tematu.

To bym zmienił
Rowlling - 550 - 800

Ludlum - 800 - 1000

Homer - 1000 postow

Równie dobrze, na miejsce Ludlum'a można by wkleić Clancy'ego, King'a, Crichton'a

Pod względem skali, powinno znaleść się miejsca dla Tolkiena, a Homer - hmmm....

Poza tym, czy zawsze trzeba pomijać polaków i jako wzorce podawać zagranicznych pisarzy? Taka pani Rowling, wyplyneła na jednej książce, przyznam, nie złej, ale jednak nie jest pisarką wielką jak dla mnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”