Taką oto wiadomość znalazłem ostatnio na forum, które często odwiedzam. Zamierzam spróbować, nawet gdyby miał mi nic nie zapłacić. Napiszę ze dwa artykuły, bo w końcu i tak piszę ich wiele i często.Witam!
Sprawa wygląda tak iż jestem w stanie zaoferować wam pisanie artykułów za pieniądze. Jak by to wyglądało ? Otóż daje wam zlecenie na daną ilość artykułów, na dany temat o danej wielkości. Z reguły jest to od 1000 ( 1/3 strony a4 czcionką 12) do 5000 znaków. Pisane byłyby w języku polskim chociaż bardzo przydali mi się anglojęzyczne artykuły. Jak by sie całość odbywała ? Dostajecie ode mnie zlecenie > wysyłacie do mnie arty > ja wam wysyłam pieniądze ( mile widziane konto bankowe). Co do ceny wystarczy sie ze mną dogadać. Jednakże zanim wam dam prawdziwe zlecenie muszę wiedzieć na jakiem poziomie stoi wasz język, czy jesteście słowni ( dotrzymujecie terminu) itp. W związku z tym ten kto jest zainteresowany dłuższą współpracą bedzie musiał dać mi jakieś arty na próbę. Pamiętajcie że unikalność prac też będzie sprawdzana przed wysłaniem cashu. Jeśli ktoś byłby zainteresowany współpracą lub ma jakieś pytania - prosze pisać na gg ----------- lub pm`a na forum.
Pozdrawiam!
Pytam tylko co o tym sądzicie. Koleś nie ujawnia do czego mu to będzie potrzebne. Po prostu pisze takie tematy na różnych zwykłych forach, o grach multiplayer i takich tam. Proponuje pieniądze za tekst... o tym, co będzie mu akurat potrzebne.
Nie wydaje wam się to dziwne? Pytam bo nie jestem obeznany w tych sprawach. A może to jakaś sztuczka, przekręt, do którego się wcześniej przygotował i potencjalny "ochotnik" nie ma nic do gadania?

W mojej szkole było kilka apelów poświęconych zachęcaniu ludzi do pisania artykułów do gazet, ale za darmo. Co więcej, były to raczej średnio-znane gazety lub strony internetowe. Porządne, moim skromnym zdaniem.
Dziwne...