Haire ;)

1
Witam wszystkich. Jak chyba większość forumowiczów postanowiłam dołączyć do forum kierowana nieśmiałą nadzieję na konstruktywną krytykę moich tekstów.
Zwykle pokazuję je tylko kilku przyjaciołom, którzy są oczywiście cudowni, ale trudno w ich przypadku liczyć na naprawdę szczere opinie i rady, a w końcu to one najbardziej się przydają.
3 tygodnie temu pożegnałam się ostatecznie z końcówką 'naście' i zostałam poważną dwudziestolatką (teoretycznie ;) ).
Przez rok studiowałam filologię klasyczną na KUL-u, jednak, chociaż greka, Grecja i wszystko co z nimi związane bardzo lubię, to jednak łacina (i ten paskudnie logiczny sposób życia starożytnych Rzymian) do gustu mi nie przypadły, więc zrezygnowałam. W ostatniej chwili niestety, w związku z czym, mimo, że dostałam się na wymarzoną polonistykę, na znalezienie stancji okazało się być za późno, chcąc nie chcąc zostałam więc chwilowo człowiekiem całkowicie wolnym (szukam pracy, ale jak na razie coś nie bardzo mi to wychodzi; za to mam mnóstwo wolnego czasu ;) ).

Nie wiem, czy na tym forum mam też dodawać upodobania książkowe, muzyczne czy wszelkie pochodne, więc się wstrzymam ;)

Dodam jeszcze tylko, że poza pisaniem moją wielką pasją jest biżuteria hand-made, na chwilę obecną głównie rozmaite plecionki z drobnych szklanych koralików (wspaniałe zapełniacze czasu, zwłaszcza, gdy dopada mnie frustracja w związku z pisaniem i nie mogę już patrzeć na Worda)
"I learned to listen.
In my dark, my heart heard music."

2
Witam serdecznie

kolczyki też robisz? :P uwielbiam kolczyki :D
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

3
Jasne ;)

Nie wiem, jak na forum podchodzą do podawania takich linków (najwyżej dostanę baty od moda ;P)
http://sol89.modnyblog.pl/ -> zdjęcia moich ostatnich prac

AdminEdit_Lan: ten link jest dozwolony, bo dla mnie - modzi, proszę się nie czepiać ;)

a tak na marginesie, to bardzo ładne :)
Ostatnio zmieniony ndz 11 paź 2009, 18:35 przez Sol, łącznie zmieniany 2 razy.
"I learned to listen.

5
Lan - aj, czyżby adminka? To się wygłupiłam :lol:
Ale cieszę się, że się podobają :) W tej chwili siedzę tylko w takich pracach - wcześniej były wariacje szklano-drucikowe, ale mnie znudziły ;)

Revis - tak tylko nieśmiało dodam, że tekst był pisany pod presją czasu (oczywiście zostawiłam go na ostatni dzień :roll:. Konia z rzędem temu, kto ma jakiś dobry sposób na mobilizację), więc nie bijcie za mocno ;)
"I learned to listen.

6
Witaj.

Oj Lan, nieładnie łamać regulamin :P
Żartuję, akurat tego nie obejmował.

Rozgość się.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

7
Witaj. Masz bardzo ciekawe zainteresowania i tworzysz piękne rzeczy! :)
Miłości jestem posłuszna i szczęściu się nie opieram!
I czuję twoją pieszczotę i coraz bardziej zanikam,
I czuję twe pocałunki i coraz bardziej umieram.

Rok nieistnienia B. Leśmian

8
Weber - dzięki, właśnie zaczynam ;)

Milly - dziękuję bardzo :)
"I learned to listen.

9
Witaj!

PS.
Sol pisze:Przez rok studiowałam filologię klasyczną na KUL-u, jednak, chociaż greka, Grecja i wszystko co z nimi związane bardzo lubię, to jednak łacina (i ten paskudnie logiczny sposób życia starożytnych Rzymian) do gustu mi nie przypadły, więc zrezygnowałam.
Ja wybieram się właśnie na filologię klasyczną, z tym, że nie wiem jak poradzę sobie z Greką. Łacinę lubię, nawet bardzo i nie mam z nią problemów, tylko nie wiem jak z Greką. Zapewne jest ciężka...
[img]http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3pcp0_user6.jpg[/img]
----------------------------------------------------------------------
[img]http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3phuz_userbar(2)b.jpg[/img]

10
Jest więcej rodzajów odmian niż w łacinie, a akcenty są 3 różne, z czego nie zawsze rządzą nimi te same reguły i zmieniają się podczas odmiany. No i alfabet jest trochę problematyczny na początku. Ale mimo tego wszystkiego greka jest wspaniała. No i będzie Ci znacznie łatwiej, skoro już znasz łacinę.
Można zapytać, czy masz już upatrzoną uczelnię?
"I learned to listen.

11
nie, jeszcze nie mam. Matura dopiero za rok, ale ujmę to tak: myślę przyszłościowo.
Pewnie będzie to UJ bo w sumie to najbliżej... Jak zawsze zresztą...

[ Dodano: Wto 13 Paź, 2009 ]
Ps.

Web... przepraszam. Już się przenosimy na PW :D
[img]http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3pcp0_user6.jpg[/img]
----------------------------------------------------------------------
[img]http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3phuz_userbar(2)b.jpg[/img]

12
Hmm, nie wiem, w którym dziale mogłabym to napisać, a forum nie chcę zaśmiecać, więc trafiło na ten temat ;)
Dzisiaj w nocy, zupełnie przypadkiem spotkały mnie 2 niespodzianki po wpisaniu swojego nazwiska w google (powody pomińmy - praca i takie tam ;))

No i po pierwsze - zostałam jedną z laureatek konkursu poetyckiego wydawnictwa Black Unicorn (co ciekawe - nie otrzymałam od nich nawet pół słówka na ten temat...)

Po drugie - jakiś czas temu wysłałam kilka swoich wierszy do Kwartalnika Kulturalnego Kozirynek - wujek google radośnie oznajmił, że jestem jedną z autorek tekstów z najnowszego numeru. No i tu zagwozdka - bo też nic mi o tym nie było wiadomo. Zaraz do nich napisałam, ciekawa, co w ogóle opublikowali. Dopiero wtedy poznałam tytuł wiersza i otrzymałam propozycję przesłania egzemplarza autorskiego magazynu.

Generalnie jestem raczej zdziwiona - gdyby nie ta przypadkowa zabawa z przeglądarką, nic bym o tych rzeczach nie wiedziała. Same 'rzeczy' też były niezłym zdziwieniem ;)

Wiem, że to żaden sukces, ale chociaż jeden mały, nieśmiały kroczek na drodze do realizacji marzeń. W każdym razie mam taką nadzieję.

A co chyba najśmieszniejsze, swojego wierszopisania nigdy nie traktowałam poważnie - ot, czasem coś powstanie pod wpływem chwili, ale raczej zawsze zakładałam, że jak już spróbuję gdzieś upublicznić swoje dzieła, to będzie to na pewno proza :wink: Wiersze zawsze były tylko niewielkim dodatkiem, a tu proszę :mrgreen:
"I learned to listen.

13
Sol pisze:No i po pierwsze - zostałam jedną z laureatek konkursu poetyckiego wydawnictwa Black Unicorn
Pogratulować!

Nie miałem okazji powitać, co czynię niezwłocznie: Hej!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”