226

Latest post of the previous page:

Andrzej Pilipiuk pisze:zostało 13 stron V tomu oka.
Ooo, świetnie :) Może w przyszłości się skuszę na Oko :) Mnie również dopisuje dziś wena, bo zapełniłam kolejne cztery strony mojej powieści :)

228
padaPada pisze:
Andrzej Pilipiuk pisze:zostało 13 stron V tomu oka.
hmmm. skąd wiesz, że 13? jak to planujesz/liczysz? nie sądziłem, że autor jest w stanie policzyć ile stron jeszcze mu zajmie książka :)
wiem że ma byc ok 300 stron.
wstawiajać kolejne sceny, opisy etc jestem w stanie dość dokładnie trafić w tę objętośc.

229
Crivain pisze:Mnie weny starczyło na szkic rozdziału i dwie strony, które zostały doszczętnie zjechane przez przyjaciela...:)
jak czujesz że faktycznie nie były dobre to może napisz od nowa?

230
A ja wczoraj wpadłam na genialny pomysł, żeby napisać moją powieść, którą jakiś czas temu skończyłam, od nowa. Tak sobie założyłam, że muszę napisać powieść, która będzie miała minimum 300 stron, a moja miała 256. Ale teraz chcę ją zacząć zupełnie od początku. Sam prolog zapewne będzie długi (no bo historia opętania sześciu osób chyba nie może być krótka, prawda?), więc teraz na pewno będę miała 300 stron, może nawet więcej.
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

231
Andrzej Pilipiuk pisze:jak czujesz że faktycznie nie były dobre to może napisz od nowa?
Już napisane, kluczem był dystans, na moment o nim zapomniałem i narracja z chłodno-ironicznej zmieniła się w iście... rozlewiskową :)

232
Serena pisze:A ja wczoraj wpadłam na genialny pomysł, żeby napisać moją powieść, którą jakiś czas temu skończyłam, od nowa.
czasem trzeba.

uszy do gory i do roboty ;)

235
Na marginesie: co myślicie o tym, że na okładce mamy zdjęcie autorki, pozującej - jak mniemam - na główną bohaterkę powieści?
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

237
Tyle to i ja wiem. ;) Chodzi mi o to, czy dobry, czy też nie.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

238
Sir Wolf pisze:Chodzi mi o to, czy dobry, czy też nie.
To zależy czemu to ma służyć ;)

Myślę, że rodzice promują córeczkę na każdy możliwy sposób. Ten jest całkiem dobry, jeśli ktoś ma parcie na szkiełko. Mnie osobiście zniechęca, ale ta książka raczej nie do mnie skierowana :)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

239
Może i tak. Zresztą ja nie mam nic przeciwko temu zdjęciu, panna Olszańska ma nader przyjemną urodę i patrzenie na okładkę wywołuje zdecydowanie pozytywne wrażenia estetyczne.

Dla mnie jest to jednak mniej marketing, a bardziej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mary_Sue

240
Wróżymy jej wielką karierę na miarę Christophera Paoliniego, twórcy trylogii fantasy "Eragon".
Myślę, że wszystko jasne.
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons

241
Sir Wolf pisze:Może i tak. Zresztą ja nie mam nic przeciwko temu zdjęciu, panna Olszańska ma nader przyjemną urodę i patrzenie na okładkę wywołuje zdecydowanie pozytywne wrażenia estetyczne.

Dla mnie jest to jednak mniej marketing, a bardziej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mary_Sue
hmm. ciekawe. nie znałem tego określenia. muszę przejrzeć moje opowiadanka, czy nie ma tam jakiego Maryjana Zuzka ;)

co do związku z autorką: kto to może wiedzieć? jak przeczytasz, to daj znać ;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”