Miniatoricum - która miniatura jest najlepsza?

Czas głosowania minął pn 14 gru 2009, 15:04 Można wybrać tylko 1. opcję

Daleka droga do domu
Liczba głosów: 4 (13%)
Pionek bez koloru
Liczba głosów: 3 (10%)
Bóg nas wszystkich nienawidzi
Liczba głosów: 4 (13%)
Pieśń Wszechświata
Liczba głosów: 2 (6%)
Podróż (Brak głosów)
Lirogon
Łańcuch
Liczba głosów: 5 (16%)
Gra w słowa
Liczba głosów: 3 (10%)
Domek z klocków
Liczba głosów: 6 (19%)
Szkatułka pełna tajemnic
Liczba głosów: 31

Miniatoricum - Ankieta

1
Zapraszamy wszystkich użytkowników do głosowania! Każdy ma jeden głos, więc radzę dobrze się zastanowić przed wystawieniem oceny.

Autorom gratuluję już teraz i życzę powodzenia!
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

2
7 głosów. Ludzie, co z Wami? Tak trudno przeczytać 10 miniaturek i oddać głos na jedną? Może niech Admini wrzucą stosownego newsa na stronę główną?

5
KoRnellius miał chyba na myśli stronę główną portalu, a nie forum. :P

Też popieram pomysł. Weryfikatorzy spędzili trochę czasu nad selekcją opowiadań i szkoda byłoby ich pracy, gdyby ludzie nie zapoznali się z miniaturkami tylko dlatego, że nie zauważyli informacji.

Chociaż z drugiej strony, to jak znam życie, news na głównej w ciągu kilku dni zostanie zakopany i tyle. Niech zadecydują organizatorzy, to w końcu ich działka.

Co do głosowania na siebie lub zapraszania znajomych, żeby "kliknęli". Zauważyłem, że to jest forum "modified by Przemo", czyli administracja ma dostęp do panelu admina, gdzie można przejrzeć kto, jak i kiedy głosował. Jestem prawie pewien, że głosy osób, które nie mają na koncie żadnego posta lub posiadają takie samo IP zostaną zignorowane. Podobnie w wypadku głosowania na siebie. :P Zastanawiam się tylko dlaczego nikt nie wspomniał o tych zasadach "oficjalnie". Czyżby przygotowywano niespodziankę w postaci ewentualnej dyskwalifikacji użytkowników głosujących na siebie lub głosujących z fake acc? :D

6
News na portalu pojawi się dzisiaj.
Valix, owszem przewidzieliśmy takie sytuacje i będziemy kontrolować głosowanie. A to, że nie pojawiła się informacja w regulaminie jest zwykłym przeoczeniem. Chyba nikt z użytkowników forum nie będzie protestował, jak zostanie zdyskwalifikowana praca za nie przestrzeganie zasady fairplay?
To jest nasz, WSPÓLNY konkurs, więc RAZEM przestrzegajmy zasad.
Piotr Sender

http://www.piotrsender.pl

7
Revis pisze:Valix, owszem przewidzieliśmy takie sytuacje i będziemy kontrolować głosowanie. A to, że nie pojawiła się informacja w regulaminie jest zwykłym przeoczeniem. Chyba nikt z użytkowników forum nie będzie protestował, jak zostanie zdyskwalifikowana praca za nie przestrzeganie zasady fairplay?
Chodzi o zasadę nie głosowania na swoje opowiadanie?

Chyba już trochę za późno. Co jeśli ktoś zdążyl zagłosować? Zdyskwalifikowanie go teraz, byłoby głupotą, skoro nie było takiego zakazu oficjalnie. Znowóż wprowadzanie tego teraz spowoduje, że ta osoba będzie niesłusznie miała jeden głos wiecej. W takiej sytuacji zostawił bym możliwość głosowania na swoje opowiadanie w gestii autorów, bo zakaz byłby krzywdzący. No i jest nauczka na przyszłość dla ogranizatorów ;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

8
Niby wtopa, ale przecież każdy autor powinien mieć tyle przyzwoitości, by nie zagłosować na swoje opowiadanie, prawda?

11
Przyzwoitości powinien mieć na tyle żeby nie zakładać konta tylko po to, by zagłosować na siebie lub nie prosić nikogo o założenie go tylko w tym celu.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

13
Weber pisze:Przyzwoitości powinien mieć na tyle żeby nie zakładać konta tylko po to, by zagłosować na siebie lub nie prosić nikogo o założenie go tylko w tym celu.
Nie to miałem na myśli. Wyczytałem z poniższej dyskusji, że autor w ogóle powinien mieć zabronione głosowanie na własny tekst, a nie, ze z lipnego konta.
Misiael pisze:Ludzie, przecież to tylko zabawa jest
Ludzkie ego nie zna granic ;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

14
Nie. Chodziło mi tylko o zakładanie nowych kont.

[ Dodano: Czw 03 Gru, 2009 ]
Ach: No i nikt nie zabrania głosować na własny tekst.
Głosujcie, głosujcie.

[ Dodano: Czw 03 Gru, 2009 ]
Przynajmniej będziecie mieć jeden głos. ;]
Piotr Sender

http://www.piotrsender.pl

15
Spełniła obywatelski obowiązek :) Z przyjemnością, bo wybrana miniaturka szalenie mnie się spodobała.
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."

.....................................Wallace Stevens
ODPOWIEDZ

Wróć do „Prace konkursowe - Miniatoricum 2009”