Zwykłym czy poleconym?

1
Mam do wysłania tekst na papierze, wszystko co opublikowałam praktycznie wysyłałam redakcjom mailem, a teraz muszę listem. Tu pojawia się moje pytanie (ktore pewnie gdzieś już było, ale nie mogę znaleźć ;/) - zwykłym listem czy poleconym? Zwykły może zginąć, a polecony ktoś kto odbiera musi podpisać... nie wiem jak lepiej?
Książki to drogi do innych światów.

2
Poleconym. Idzie może troszkę dłużej, ale za to jak coś by było nie tak, to wiadomo gdzie szukać. Jest jeszcze opcja kuriera :P
Uśmiechając się do deszczu mniej się moknie

3
Polecony też może zaginąć w akcji i tego się nie dowiesz, jeśli nie zapytasz odbiorcy, czy przesyłka doszła.
Radziłbym wysłać poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Gdy wróci do Ciebie zwrotka (taka żółta, którą wcześniej naklejasz na przesyłkę), to nie tylko będziesz wiedziała, że doszło, ale też kto i kiedy odebrał.
Strona autorska: www.stefandarda.pl
Strona na portalu Facebook: http://www.facebook.com/pages/Stefan-Da ... 1627153398

7
Gdy wysyłasz swoje teksty to zawsze poleconym - nie żałuj kilku złotych, bo dzięki temu masz dowód, że wysłałeś. Z tym że zgadzam się z sugestią Stefana, że najlepsza opcja to polecony z potwierdzeniem odbioru - a wcale tak wiele nie kosztuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”