Tekst usunięty na prośbę autora!
Poza Horyzont - cześć pierwsza
1
Ostatnio zmieniony wt 27 lip 2010, 22:42 przez Zico, łącznie zmieniany 1 raz.
Gabriela? Jezu, nie poznaję jej. Przecież to nie jest miękka c**ka, to twarda baba! Zarówno kijem, jak i swoimi małymi harpunami wywijała tak, że wszystkim się odechciewało walczyć.– Więc chroń mnie – szepnęła.
Gabriela z Xeną nigdy tak nie rozmawiały! Przypomina mi to grecką tragedię.– Jeżeli naprawdę tego chcesz, zrobimy tak. Jednak nie licz na to, że uda nam się okpić Krassusa. Wiesz, że jeżeli będzie trzeba, oddam za ciebie życie, ale czy tego właśnie chcesz?
– Masz rację. Nie chcę – Gabi zdjęła kaptur i ponownie złożyła głowę na ramieniu
Jejku. Ale one nie okazywały swoich uczuć w ten sposób. Może były razem, całowały się (ciekawostka: na prośbę fanów filmu), wychowywały wspólnie dziecko, ale nie zachowały się w ten sposób. Wyolbrzymiasz.Wystawiła usta na porannego buziaka.
Gabriela nie walczyła mieczem.Ponad jej nagim, prawym barkiem wystawała rękojeść krótkiego, greckiego miecza.
Gabriela nigdy się tak nie zachowywała. Nigdy nie zabijała bezbronnych i okaleczonych. Wiesz, dlaczego walczyła na początku kijem? Bo nie chciała nikogo zranić.– Gdy podejmowałem się tego zadania, wiedziałem, że ryzykuję śmierć z ręki baby – rzekł. – Miałem, jednak, nadzieję, że to będzie Xena...
Gabriela również się uśmiechnęła. Ale nie był to przyjazny uśmiech. Ścisnęła mocniej miecz w dłoni i wzięła krótki zamach.
CO?!– Ja nie. Każę jej to zrobić – wskazała wzrokiem Gabrielę. – Ona nie miewa takich rozterek.
Wywal.Pomyślała teraz, że nie chciałaby spotkać tego człowieka, gdyby ten nie był ranny, a Xeny nie było w pobliżu.
A jest nieprawdziwa?Prawdziwa śmierć...
Śmieszne. Tzn. do tej pory nie używałeś takich wymyślnych odległości. Są minuty to i niech metry będą.odjechała na pół strzału z łuku.
[img]http://img526.imageshack.us/img526/798/4cdda18d2077198e.th.jpg[/img][img]http://img25.imageshack.us/img25/8766/f053c11514eca753.th.jpg[/img]Revis pisze:Gabriela nie walczyła mieczem.
Wróć do „Opowiadania i fragmenty powieści”