241

Latest post of the previous page:

Dlaczego trzeba będzie czekać?
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

242
Bo książki mają to do siebie, że autor nie tworzy ich "od ręki", mocą swojego umysłu i wszechpotężnej woli. ;)
Don't you hate people who... well, don't you just hate people?

243
Cholera, aż sięgnąłem na półkę... No ale wyraźnie stoi napisane: TOM 3. Tytuł i autor też się zgadza.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

244
Ściąłem zakręt w skrócie myślowym - chodziło mi o to, że mam wszystkie trzy wydane do tej pory tomy, przeczytałem już dwa z nich (dzisiaj zabieram się za trzeci). Na czwarty tom przyjdzie co nieco poczekać. Wybacz, nieporozumienie.
Don't you hate people who... well, don't you just hate people?

245
A ja się muszę przyznać do kłamstwa, bo tak naprawdę to sięgnąłem na podłogę. Na półkach już od dawna nie mam miejsca.

[ Dodano: Pią 01 Sty, 2010 ]
Swoją drogą, ciekawe, kiedy zabraknie go także na podłodze.

246
Sir Wolf pisze:A ja się muszę przyznać do kłamstwa, bo tak naprawdę to sięgnąłem na podłogę. Na półkach już od dawna nie mam miejsca.
Hehe. Cierpię na podobną przypadłość. Książki stoją na półkach w "dwuszeregu", leżą powpychane gdzieś pod dziwnymi kątami, ale częśc z nich i tak ląduje na podłodze.

I również zabieram się właśnie za III tom Pana Lodowego Ogrodu. Po dwóch pierwszych naprawdę byłam pod wielkim wrażeniem. Mam nadzieję, ze się nie zawiodę. :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

247
Mój pokój ostatnio wzbogacił się nawet o nowe półki. Na długo nie wystarczyły.

251
"Pantaleon i wizytantki" Maria Vargasa Llosy. Jedna z najśmieszniejszych i najmądrzejszych książek, z jakimi miałem do czynienia.

253
"Kocioł" Larry'ego Bonda. Obowiązkowa lektura dla miłośników political fiction.

256
A ja właśnie czytam:

Kubiak Z., Mitologia Greków i Rzymian
Kubiak Z., Dzieje Greków i Rzymian
Stabryła S., Starożytna Grecja
Stabryła S., Starożytny Rzym
Gazda D., Armie świata antycznego. Cesarstwo rzymskie i barbarzyńcy
Hadot P., Czym jest filozofia starożytna

Znaczy... czytam do marca. Zgadnijcie co się stało.

Wróć do „Czytelnia”