Witam wszystkich!

1
Wszystko wskazuje na to, że na dłużej tu zagoszczę.
Coś o sobie ... to nie takie proste, bo skrót nie zmieściłby się na tym forum, więc będzie skrót ze skrótu. Wiek - przedemerytalny, reszta dużo młodsza.
Zawód - ile ich było? nie pamiętam. Wymienię najważniejszy - włóczęga.
Hobby? też sporo, ale da się wymienić główne - filozofia, żeglarstwo, szkutnictwo, ezoteryka, Gothic / wszystkie tematy związane z tym okresem/
A literatura? - dziecięca, przygoda - sensacja / Daleki Wschód/, Przygoda- filozofia / Bliski Wschód/ Kryminał - komedia, Historia...
Literatura czytana - SF, Fantasy, filozofia religii....też tematu nie da się zamknąć.
Obecny status - bezrobotny - ale czy włóczęga może być bezrobotny?.
Imię Andrzej. Nick siriusz.
Andrzej Siriusz

3
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

7
Witam, witam! :)

Nie ma to jak oryginalne wejście. Jak na Twój wiek, czuć młodość ducha. To rzadkie, oj rzadkie.
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

8
Witaj Andrzeju. Ciekaw jestem Twojego pierwszego tekstu

Praktycznie / teoretycznie chyba też / to niemożlwe. To czasy Ogólniaka, a pisałem do "Radar" - nie mam pojęcia o czym były teksty. / Czy ktoś jeszcze pamięta "Radar"?/ podpisywałem się AR lub Szaman - taki miałem wówczas nick. Tekst nagrodzony - / przesada - wyrózniony/ to wiersze o Kazimierzu Dolnym jakieś 35 lat temu. Potem seria w Nieznanym Świecie, tematyka ezoteryczna - dość kontrowersyjna, ale ...aktualnie na topie. / nie powiem pod jakim nickiem/Jak mi się kiedyś uda wydać ' Witaj Mistrzu" to treść zawiera rozwinięcie mojej filozofii.
Andrzej Siriusz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”