Bondziorno !

1
Witam wszystkich ! Na imię mam Mateusz i pochodzę z Częstochowy. Jestem w 3 klasie technikum (elektronik), na co dzień interesuję się wspinaczką skalną i kaktusami. Zarejestrowałem się tu by pomóc samemu sobie, od dłuższego czasu przeżywam dualnie otaczającą mnie rzeczywistość: wszystkie zdarzenia, wspomnienia i postacie. Jest to mój ogromny problem, męczę się chowając uczucia, a obawiam się że w razie ujawnienia ich nie znajdę zrozumienia.
Żyję prostym schematycznym życiem- rano szkoła wieczorem praca lub trening, jednak nie potrafię się odnaleźć w XXI wieku. Marzą mi się prości ludzie wielkiego serca zwykłe dni z czasem stające się miłymi wspomnieniami... Jak dobrze że za marzenia nie muszę płacić, przy mojej pensji byłbym już bankrutem! Jestem tu chociaż wątpię w posiadanie przeze mnie jakiegokolwiek talentu pisarskiego, chcę tylko dowiedzieć się czego ja chcę...

6
Witaj.

Z czasem dowiesz się nie tylko czego chcesz, ale i czego chce od ciebie życie.

Pozdro.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

9
Witaj :)
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

12
Witaj. :D
Mam wrażenie, że jednak gdzies tam w środku, czujesz czego chcesz, tylko boisz się, że to nie wypali. Raczej nie wchodziłbyś na forum związane z konkretnym zakresem zainteresowań. Zapisałbyś się do jakiś ogólnych forów. Czyli jakaś cząstka Ciebie podświadomie wierzy w przyszłość związaną z pisaniem. Uwierz w siebie i napisz coś, w końcu trzeba sie przełamać. Pozwól rozwinąć się twoim ukrytym ambicjom i nie więź ich w schematycznym życiu. Uszy do gury. Powodzenia w działaniu :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”