Z gwiazd na ziemię

1
Witam Szanownych Użytkowników

Kilka słów o mej skromnej osobie: lat mam już 28, choć w sercu częściej dusza dziecka się odzywa niż więcej niż pełnoletniej młodej kobiety, mężatki zresztą.

Jak wyglądam? Hmm Włosy blond z rudym poblaskiem (który podobno pasuje do mojego charakteru, lecz nie jestem wredna), oczy szaroniebieskie, a przy założonych szkłach kontaktowych, bez których trudno mi się obejść raczej mocno niebieskie. Wzrost i inne takie tam w standardzie: ani za wysoka ani za niska, nie za chuda nie za gruba. Niby przeciętna, lecz o olbrzymiej pasji i energii!! Na wyposażeniu mam 2 koty o rozbudowanej osobowości i umiejętnościach komunikacyjnych.

Zainteresowania - można by napisać grubą książkę, skupię się zatem na tych naj. Taniec - w sumie od lat najmłodszych, przy czym zmieniał się nieco charakter. Obecnie taniec irlandzki i z przerwami indyjski. Odmienne kraje i kultury - Celtowie i ich niesamowite opowieści i legendy, kultura dawnego Zjednoczonego Królewstwa , kultura Japonii, Chin oraz Indii. Dawna Polska - od czasów Jagiełły do pierwszej wojny światowej. Szlachta i arystokracja, życie dworskie itp. Malowanie, rysowanie - ilustracje, komiksy (europejskie i azjatyckie), grafiki, reklamy. Generalnie tworzenie.

A jak już przy twórczości jesteśmy to od kilku lat piszę powieści - opowiadania mi nie wychodzą, gdyż nie potrafię zawrzeć wszystkiego w krótkiej formie, to takie małe przekleństwo od zawsze i przyczyna niepowodzeń przy pisaniu szkolnych wypracowań. Wszytkiego na razie stworzyłam dwie, przy czym jedną do końca i to nad nią kolejny rok się męczę.

Moje historie nie są sensacją ani romansem, nie nazwałabym ich też obyczajowymi. Jest natomiast oczywiście nieco humoru. Ich przesłaniem jest pokazanie, że każdy z nas ma swoje miejsce na świecie, trzeba je tylko odnaleźć.

mam nadzieję, ze to wystarczy :)

2
Heloł :D

mi natomiast dłuższe formy wypowiedzi nie wychodzą, zaczynam i jakoś skończyć nie mogę,,, dlatego narazie skupiam się na opowiadaniach...
"You have to be someone"

Robert Nesta Marley

6
To wrzuć jakąś powieść do zweryfikowania. ;) <joke_mode_off>

Witam i pozdrawiam.
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”