Techniką czy magią - 4

1
"Techniką czy magią? - 4"
Konkurs trwa od: 01-02-2010 do: 30-06-2010
Miejska Biblioteka Publiczna
im. Łukasza Górnickiego w Oświęcimiu

ogłasza konkurs literacki na
o p o w i a d a n i e f a n t a s t y c z n e
pod patronatem Wydawnictwa „Fabryka Słów”

„T e c h n i k ą c z y m a g i ą ? 4
Regulamin konkursu:
- Do udziału w konkursie zapraszamy młodzież od 13 lat oraz dorosłych.
- W konkursie mogą wziąć udział wyłącznie prace amatorskie, nie publikowane i nie nagradzane w innych konkursach.
- Opowiadanie może obejmować tematykę z zakresu fantasy lub science fictions.
- Objętość prac konkursowych nie powinna przekraczać 5 stron sformatowanego maszynopisu (28- 34 wierszy na jednej stronie).
- Czas trwania konkursu luty – czerwiec 2010 r. Termin składania prac konkursowych upływa z dniem 30 czerwca 2010 r.
- Rozstrzygnięcie konkursu i uroczyste wręczenie nagród i wyróżnień nastąpi we wrześniu 2010 r. Informacja o organizowanym konkursie i jego rozstrzygnięciu będzie umieszczona na stronach internetowych MBP www.mbp-oswiecim.pl Zainteresowane osoby zostaną poinformowane oddzielnie.
- Prace można przekazywać osobiście do wszystkich placówek bibliotecznych na terenie Oświęcimia lub za pośrednictwem poczty na adres:
Miejska Biblioteka Publiczna im. Łukasza Górnickiego
ul. M. Kopernika 2, 32-600 Oświęcim
z dopiskiem „Techniką czy magią?”
- Każdą pracę (w 4 egzemplarzach) należy opatrzyć godłem (słownym) i to samo godło należy umieścić na dołączonej kopercie zawierającej informacje o autorze pracy – (imię, nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, nr telefonu i wiek) oraz oświadczenie wynikające z ustawy z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926), o wyrażeniu zgody na wykorzystanie danych osobowych niezbędnych do przeprowadzenia konkursu.
Prosimy również o przesłanie prac na adres: [email protected] lub dołączenie wersji elektronicznej.
- Prace konkursowe zostaną ocenione przez specjalnie powołane przez organizatorów Jury. Decyzja Jury jest ostateczna.
- Nagrody za I, II i III miejsce w postaci „kart upominkowych" o wartości odpowiednio 250, 150 i 100 zł. oraz nagrody książkowe zostaną ufundowane przez Organizatora i Wydawnictwo „Fabryka Słów”.
- Organizator nie zwraca nadesłanych na konkurs prac oraz zastrzega sobie prawo wykorzystania nagrodzonych prac do bezpłatnej publikacji w prasie i na stronie internetowej MBP - bez honorarium.
- Udział w konkursie jest jednoznacznie akceptacją wszystkich zapisów niniejszego regulaminu.
- Informacji o sprawach nie objętych Regulaminem udzielają pracownicy MBP.

Nagrody:
Nagrody za I, II i III miejsce w postaci „kart upominkowych" o wartości odpowiednio 250, 150 i 100 zł. oraz nagrody książkowe zostaną ufundowane przez Organizatora i Wydawnictwo „Fabryka Słów”.
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

3
inja.no.tamashi pisze:A o co chodzi z tym godłem ?
Musisz zostać szlachcicem specjalnie na potrzeby tego konkursu... ;)
Godło = oficjalne określenie nicka/pseudonimu.
Don't you hate people who... well, don't you just hate people?

4
Matko! Ale żałosne te nagrody! Trochę przeginają... :/
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

5
Przyznam - szkoda zachodu.
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

6
Fakt, może i nie warto. Chociaż za 5 stron opowiadania w czasopiśmie wielkiej kasy się też nie dostaje, jakbym była z Oświęcimia to był podrzuciła kopertę w bibliotece, a tak to nie wiem czy za pocztę i bilet by mi się zwróciło.

Mnie najbardziej rzuciło się zdanie, że konkurs jest pod patronatem Fabryki Słów. Gdyby ewentualna wygrana oznaczała, że ktoś z wydawnictwa po dostaniu mojego maszynopisu, spojrzy na pierwszą stronę i powie: aha, nazwisko mi gdzieś świta, coś słyszałem - to może jednak byłoby warto.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”