1276

Latest post of the previous page:

"Pod kopułą" Kinga kosztuje 50 zł.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

1277
Naturszczyk pisze:Andrzej - patrząc na czas twoich wpisów
Należy zauważyć, iż aktualnie na forum godzina pojawiająca się przy wpisie jest o jeden mniejsza niż czas w naszym kraju. Czyli pisząc posta o siódmej pojawia się on jako napisany o szóstej. Co nie zmienia faktu, że pisujesz Andrzeju na forum w czasie, kiedy to - zgodnie ze stereotypem - pisarze odsypiają pracę do późnej nocy.

1278
Bo kiedy my odsypiamy zarwane noce Andrzej zrywa się na pianie koguta, a kiedy on pracuje my zastanawiamy się co za idiota ustawił budzik w pełni nocy, czyli gdzieś około dziewiątej rano.
A co do ceny książki na 1000 stron - Andrzej zawsze możesz to wydać w dwóch tomach i jednej szacie graficznej - czyli każdy młody kupi, bo uzbiera swoje 30 złoty.
Władysław "Naturszczyk" Zdanowicz

1279
Należy zauważyć, iż aktualnie na forum godzina pojawiająca się przy wpisie jest o jeden mniejsza niż czas w naszym kraju. Czyli pisząc posta o siódmej pojawia się on jako napisany o szóstej.
Godzinę można uregulować w profilu. ;) Ja mam odpowiednio ustawioną i posty Andrzeja nadal niekiedy pojawiały się o szóstej rano. Kurka, a ja jestem z siebie dumna, jak w dzień wolny wstanę przed dziewiątą. ;)

1280
ujmę to tak: mam swoje 5 minut. Teraz. Ostatni raz taką szansę by skoczyć w górę moja rodzina miała 4-5 pokoleń temu.

Mogę sobie odpuścić, albo mogę wstawać o szóstej i zapieprzać.

1281
Andrzeju, mnie nie musisz przekonywać... Musisz tylko pamiętać, że i koń musi czasami mieć chwilę odpoczynku, bo długo wozu nie pociągnie.
Władysław "Naturszczyk" Zdanowicz

1283
Andrzeju, dlaczego taki prawicowiec jak Ty startuje do sejmu z listy centro-lewaka p.Janusza Korwina-Mikke?
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.

1285
Andrzej Pilipiuk pisze:
VV pisze:Andrzeju, dlaczego taki prawicowiec jak Ty startuje do sejmu z listy centro-lewaka p.Janusza Korwina-Mikke?
bo nie było nic bardziej prawicowego
a ja myślałem, ze Korwin to liberał, ale nic to.

Andrzeju, w kolejce czekają:
1. Czarownik Iwanow
2. Przygody Dobrego Wojaka Szwejka

Co proponujesz przeczytać najpierw i dlaczego? :)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

1286
padaPada pisze:
a ja myślałem, ze Korwin to liberał, ale nic to.
na tle reszty szamba to liberał.
ale popiera idiotyzm jakim jest podatek vat

Andrzeju, w kolejce czekają:
1. Czarownik Iwanow
2. Przygody Dobrego Wojaka Szwejka

Co proponujesz przeczytać najpierw i dlaczego? :)
szwejka bo grubszy

1287
Czytałeś "Imię róży"? A jeśli tak, uważasz, że było warto czy straciłeś czas?
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

1289
Andrzej Pilipiuk pisze:bo nie było nic bardziej prawicowego
na tle reszty szamba to liberał.
myślę, że mylimy dwie sprawy.
gospodarczo - liberał
światopoglądowo - prawica
Andrzej Pilipiuk pisze:szwejka bo grubszy
no fakt, Iwanow cienki jest i w właśnie dlatego chyba zacznę go jako pierwszego. z biblioteki - nie można przetrzymywać ;) zdam relację :)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

1290
padaPada pisze: myślę, że mylimy dwie sprawy.
gospodarczo - liberał
światopoglądowo - prawica
A wyobrażasz sobie lewaka który jest gospodarczym liberałem?
Niewykonalne...

przynajmnije obecnie.

Popatrzcie: przez cały wiek XIX żarli się konserwatyści i liberalowie.
Dziś mamy blok konserwatywno-liberalny przeciw socjalizmowi.

Za 50 lat może być blok komunistyczno-kapitalistyczny przeciw ekologizmowi

1291
Panie Andrzeju, zapamiętałam sobie jeden z pańskich postów, w którym wspomniał, że wysłał kiedyś Norweski Dziennik na konkurs, lecz bez powodzenia (nagrody brak).

Chciałabym się dowiedzieć kto w takim razie wygrał ten konkurs, a jeszcze bardziej jak wygląda na dzień dzisiejszy jego/jej kondycja literacka? :)

Pozdrawiam.
http://society6.com/annapietrawska

Wróć do „Strefa Pisarzy”