Ile mniej więcej czytasz rocznie książek (zaznacz najbliższą odpowiedź)?

Czas głosowania minął ndz 09 maja 2010, 21:57 Można wybrać tylko 1. opcję

365 (jedną dziennie) (Brak głosów)
156 (trzy na tydzień) (Brak głosów)
104 (dwie na tydzień)
Liczba głosów: 2 (9%)
52 (jedną na tydzień)
Liczba głosów: 4 (18%)
26 (jedną co dwa tygodnie)
Liczba głosów: 7 (32%)
17 (jedną co trzy tygodnie)
Liczba głosów: 6 (27%)
12 (jedną miesięcznie)
Liczba głosów: 1 (5%)
6 (jedną co dwa miesiące)
Liczba głosów: 2 (9%)
4 (jedną na kwartał) (Brak głosów)
2 (jedną na pół roku) (Brak głosów)
1 (Brak głosów)
mniej niż jedną rocznie lub nie czytam wcale (Brak głosów)
Liczba głosów: 22

32
Myślę, że tak z 80-90% xD
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

34
A jak :D A jeszcze mam 200 książek do przeczytania, z czego większość to o wampirach :P

– William Blake

35
Serena pisze:A jeszcze mam 200 książek do przeczytania, z czego większość to o wampirach
Planujesz wyrobić się z nimi do końca roku?

36
Nie no, do końca roku na pewno nie zdążę, bo ciągle dochodzą nowe.. Ale do końca życia owszem :P

– William Blake

37
Joe pisze:
Kvasimodo pisze:U mnie jest tak, że raz przeczytam 3 książki w tygodniu a później np. przez miesiąc nic nie ruszę
To nie dobrze, chłopie, jeśli myślisz o wyraźnym rozwoju w tym kierunku.

Dlaczego?
Każdy z nas ma swój styl kroczenia naprzód, jak swój styl uczenia się i pisania :)
Ja też mam czasem przestoje. Gdyby nie one, literatura nie przyciągałaby mnie tak mocno. Wydaje mi się także, że jak czytam za dużo, dodając filmy, rozmowy z ludźmi - mam w głowie za dużo słów :D Trudniej mi skleić zdania :D Kiedy robię przerwę - włączam muzykę bez tekstu, gram na kompie w coś durnego - te słowa mają czas by się poszufladkować. Dopiero wtedy mogę po nie sięgnąć i ich użyć ;) Najlepiej mi się pisze po takich przestojach.

38
To nie wyścig. Nie chodzi o to ile przeczytasz, ale ile przeczytasz uważnie, z pełnym zrozumieniem, z całkowitym zaangażowaniem. Takich czytań życzę wszystkim i sobie w przyszłym roku, wcale nie wielu, wystarczy jedno - dwa.
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.

39
Osobiście uwielbiam czytać, choć nie od zawsze - wzięło mnie tak pół roku temu. Książek nie kupuję, jedynie wypożyczam, do biblioteki staram się chodzić co tydzień, dwa, trzy tygodnie, zależy, jak pójdzie z lekturami w szkole. Biorę znane tytuły, ale nie żadne badziewia typu "Zmierz", tylko klasykę, chociażby Kunderę, Hesse, Kinga, Remarque itp. itd.

52 książki w roku? Mało, choć z pewnością 365 bym nie dała rady, heh. No ale ważne by czytać.
Zajrzyj, może znajdziesz tu coś dla siebie

Jak zarobić parę złotych

40
patkazoom262 pisze:52 książki w roku? Mało, choć z pewnością 365 bym nie dała rady, heh. No ale ważne by czytać.
Dokładnie. Ważne, by W OGÓLE czytać i zaszczepiać chęć czytania w innych :)
A od jakiegoś czasu nie kupuję już 2-3 książek naraz, tylko jedną miesięcznie, ze względu na dosyć małe kieszonkowe (wyjątkami są mikołajki i Boże Narodzenie w grudniu, moje urodziny w lutym, Wielkanoc w kwietniu i Dzień Dziecka w czerwcu :) ).

– William Blake

41
33% to już nie wyjątki.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Czytelnia”