16

Latest post of the previous page:

Często jest chyba tak, że co jednym się podoba inni odrzucają i odwrotnie. Ja już nie miałam nadziei, wprawdzie dwa wydawnictwa były zainteresowane wydaniem ale postawiły mi warunki, których spełnić nie mogłam z różnych przyczyn. Pierwsze chciało aby nieco ubarwić fabułę - dla mnie utwór straciłby na autentyczności. Drugie - żądało aby zmienić umiejscowienie i nadać jej bardziej dramatyczne zakończenie. Tworzyłam coś co od początku miało być swego rodzaju fabularyzowanym dokumentem, więc wiadomo.
http://atl-niekadyjestrainmanem.blogspot.com/

19
Serena pisze:8 lat to i tak dużo mniej niż 20, które chcą w ND. A jakie to konkretnie wydawnictwo, bo może też bym się skusiła?
Już to prostowałam, nie wiem skąd się Wam urodziło to 20 lat;)
Mam umowę w ND na 24 m-ce. Hm...w sumie też 'dwudziestka' z przodu:)
A z innym wydawcą mam umowę na książki na 6 lat, więc te 8 to niewiele więcej (to do autorki postu).
:)

20
No i sru! Poszło moje dziełko do Znaku :D
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

22
Pozwolę sobie zabrać głos:)
Wypłatę honorarium autorskiego mam na życzenie. Z reguły proszę o miesięczne rozliczenia, a rachunek wystawiam co dwa miesiące. Ale pewnie 'co wydawca to obyczaj'...

24
padaPada pisze:
Maladrill pisze:
Serena pisze:A Znak wydałby coś o wampirach i wilkołakach?
Tak. Jeśli nazywasz się Pilch ;-)
A wampirze alkoholiku. Zajebiście napisane 500 stron o niczym. ;)
Albo o wilkołaku geju xD

– William Blake

25
Malinowa, a mogę jeszcze zapytać jakie wydawnictwo odpowiedziało ci po 6 miesiącach, że wzięliby twój tekst, gdybyś go nie oddała ND? Niektóre wydawnictwa piszą, że jeśli po 3 miesiącach nie odpowiedzą to znaczy, że nie chcą. Tylko, że wielu czyta maszynopisy wolnej i nie wiem czy w sumie takie zapewnienia są coś warte.

26
Niektórzy się nigdy nie nauczą...

Iska - powodzenia z tą książką!
Ostatnio zmieniony wt 29 cze 2010, 20:43 przez Martinius, łącznie zmieniany 1 raz.
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

27
icy_joanne pisze:Malinowa, a mogę jeszcze zapytać jakie wydawnictwo odpowiedziało ci po 6 miesiącach, że wzięliby twój tekst, gdybyś go nie oddała ND? Niektóre wydawnictwa piszą, że jeśli po 3 miesiącach nie odpowiedzą to znaczy, że nie chcą. Tylko, że wielu czyta maszynopisy wolnej i nie wiem czy w sumie takie zapewnienia są coś warte.
W sumie teraz to już mogę napisać.
Otwarte
:)
I to chyba było niecałe 6 m-cy, z tego co pamiętam...
Ale i tak już miałam umowę z ND skrobniętą.

28
Serena pisze:o i sru! Poszło moje dziełko do Znaku
Tam się wysyła chyba nie dziełka, ale max 30str maszynopisu znormalizowanego oraz streszczenie...

29
Maladrill pisze:
Serena pisze:o i sru! Poszło moje dziełko do Znaku
Tam się wysyła chyba nie dziełka, ale max 30str maszynopisu znormalizowanego oraz streszczenie...
No to właśnie to wysłałam. Tak se tylko powiedziałam, że dziełko, no Jezuuu... ^.^

[ Dodano: Wto 29 Cze, 2010 ]
O kurrde, teraz se przypomniałam, że mogłam im wysłać Mroczną Gwiazdę, a nie Księżyc Snów... Ajjjć! <ściana>

– William Blake

31
Serena pisze:O kurrde, teraz se przypomniałam, że mogłam im wysłać Mroczną Gwiazdę, a nie Księżyc Snów... Ajjjć! <ściana>
A co? Mają limit jakiś? Jedna ksiązka na rok? ;) Wyślij im Mroczną Gwiazdę, Księżyc Snów, Gejowskiego Wampira, Wierze Kukułki, Pomroczność Jasną, Pojasność Mroczną... nuż a widelec, a się uda. ;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”