Latest post of the previous page:
A co? Mają limit jakiś? Jedna ksiązka na rok?Serena pisze:O kurrde, teraz se przypomniałam, że mogłam im wysłać Mroczną Gwiazdę, a nie Księżyc Snów... Ajjjć! <ściana>

Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Latest post of the previous page:
A co? Mają limit jakiś? Jedna ksiązka na rok?Serena pisze:O kurrde, teraz se przypomniałam, że mogłam im wysłać Mroczną Gwiazdę, a nie Księżyc Snów... Ajjjć! <ściana>
DobrapadaPada pisze:A co? Mają limit jakiś? Jedna ksiązka na rok?Serena pisze:O kurrde, teraz se przypomniałam, że mogłam im wysłać Mroczną Gwiazdę, a nie Księżyc Snów... Ajjjć! <ściana>Wyślij im Mroczną Gwiazdę, Księżyc Snów, Gejowskiego Wampira, Wierze Kukułki, Pomroczność Jasną, Pojasność Mroczną... nuż a widelec, a się uda.
Wysłałaś do Zysku ten fragment tekstu w ciemno, czy pytałaś wcześniej jak sobie życzą? Bo oni akurat nie precyzują na swojej stronie formy wysyłki tekstu.iska36 pisze:Myślę, że dobrze też wysłać do Zysku dość szybko odpisują czy są zainteresowani czy nie. Do mnie napisali dwa dni potem jak wysłałam im fragment tekstu i poprosili o całość.
W naszej gramatyce tytułuje się ,,Mroczna gwiazda", ,,Pomroczność jasna", bez cudzysłowu jeśli nie jest to tytuł wpleciony w tekst i nie jest nazwą własną. Myślę, że można założyć, iż wielu redaktorów może być uczulonych na ten błąd (bo to z panoszącego się w naszym języku Angielskiego) i tak zatytułowane pozycje przesuwać na koniec długiej kolejki (jak wiemy od Malonowej, nawet półrocznej).padaPada pisze:Gejowskiego Wampira, Wierze Kukułki, Pomroczność Jasną, Pojasność MrocznąSerena pisze:Mroczną Gwiazdę, a nie Księżyc Snów
Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”