31

Latest post of the previous page:

Serena pisze:O kurrde, teraz se przypomniałam, że mogłam im wysłać Mroczną Gwiazdę, a nie Księżyc Snów... Ajjjć! <ściana>
A co? Mają limit jakiś? Jedna ksiązka na rok? ;) Wyślij im Mroczną Gwiazdę, Księżyc Snów, Gejowskiego Wampira, Wierze Kukułki, Pomroczność Jasną, Pojasność Mroczną... nuż a widelec, a się uda. ;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

32
padaPada pisze:
Serena pisze:O kurrde, teraz se przypomniałam, że mogłam im wysłać Mroczną Gwiazdę, a nie Księżyc Snów... Ajjjć! <ściana>
A co? Mają limit jakiś? Jedna ksiązka na rok? ;) Wyślij im Mroczną Gwiazdę, Księżyc Snów, Gejowskiego Wampira, Wierze Kukułki, Pomroczność Jasną, Pojasność Mroczną... nuż a widelec, a się uda. ;)
Dobra :P Ale to potem. Na razie czekam na wyniki :P
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

33
Gratulacje Iska :)
iska36 pisze:Myślę, że dobrze też wysłać do Zysku dość szybko odpisują czy są zainteresowani czy nie. Do mnie napisali dwa dni potem jak wysłałam im fragment tekstu i poprosili o całość.
Wysłałaś do Zysku ten fragment tekstu w ciemno, czy pytałaś wcześniej jak sobie życzą? Bo oni akurat nie precyzują na swojej stronie formy wysyłki tekstu.

[ Dodano: Wto 29 Cze, 2010 ]
padaPada pisze:
Serena pisze:Mroczną Gwiazdę, a nie Księżyc Snów
Gejowskiego Wampira, Wierze Kukułki, Pomroczność Jasną, Pojasność Mroczną ;)
W naszej gramatyce tytułuje się ,,Mroczna gwiazda", ,,Pomroczność jasna", bez cudzysłowu jeśli nie jest to tytuł wpleciony w tekst i nie jest nazwą własną. Myślę, że można założyć, iż wielu redaktorów może być uczulonych na ten błąd (bo to z panoszącego się w naszym języku Angielskiego) i tak zatytułowane pozycje przesuwać na koniec długiej kolejki (jak wiemy od Malonowej, nawet półrocznej).

39
Gratuluję.

Zawsze miło widzieć jak komuś udaje się coś wydać, a tym bardziej jak osoby te bywają na tym forum ;)
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

41
No to potwierdzenie profesjonalistów masz :-) Tak mi się wydawało, że zaliczka to nie jest często spotykana sprawa u debiutantów, więc tym bardziej gratuluję, bo chyba im na tobie zależy.

42
dziękuję serdecznie, nieskromnie dopiszę iż Prezes tego wydawnictwa bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Jest w stałym ze mną kontakcie i odpowiada na wszystkie wątpliwości. Właśnie otrzymałam kolejną wiadomość rozwiewającą moje wątpliwości na temat promocji. Zacytuję fragment, myślę, że to faktycznie dobra firma:
nie tylko przez stronę internetową - uczestniczymy ze stoiskiem w
bardzo wielu konferencjach i spotkaniach, w tym wielu o tematyce
autystycznej, międzynarodowych też, mamy dość bliskie kontakty z
Fundacją
Synapsis, sprzedajemy książki poprzez hurtownie i księgarnie o zasięgu

ogólnopolskim, prowadzim akcje promocyjne w bibliotekach, oragnizujemy
też
szkolenia o tematyce ogólnie wychowawczej, ale autyzm też tam wchodzi w
grę.
To tak w ogólnym zarysie...
pozdrawiam
Ewa Niezgoda

co myślicie? Chyba fajna perspektywa?
http://atl-niekadyjestrainmanem.blogspot.com/

43
Bardzo fajna :) Miło wiedzieć, że są ludzie, którzy coś robią dla innych :)

– William Blake

45
A ja, jak wczoraj wysyłałam swój fragment do Znaku, to zauważyłam na ich stronie takie ciekawe cuś:

http://www.znak.com.pl/strony,strona,praktyki

Kurczę, szkoda, że nie jestem absolwentką lub studentką ostatnich lat studiów humanistycznych, bo chętnie bym się zapisała... Ale przynajmniej wiem, co studiować w przyszłości :D
Tylko ciekawe, czy za te parę lat dalej będzie możliwość zapisania się na te praktyki...

– William Blake
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”