Ogólnie rzecz biorąc, nie lubię mówić ani pisać o sobie, ale już trudno...
Lubię czytać książki fantastyczne i przygodowe. Pierwszą książką, jaką przeczytałam z własnej woli był zresztą Harry Potter, a później czytałam już wszystko, co mi wpadło w ręce. Pisaniem zaraził mnie brat. Kiedyś zaczął coś skrobać w zeszycie, a ja, pchana ciekawością pięciolatki, musiałam zajrzeć. Wkrótce sama spróbowałam. Więc, jak widać, piszę prawie całe życie. Czyli niezbyt długo - mam 13 lat.
Re: Cześć wszystkim!
2To jest nas dwoje w tym stylu.Płomyk pisze:Ogólnie rzecz biorąc, nie lubię mówić ani pisać o sobie, ale już trudno...
Kurcze... Co ja bym dał żeby też mieć tyle...Płomyk pisze:...Czyli niezbyt długo - mam 13 lat.
Tu chyba taki sezon (ogórkowy?), że aby sprostać wymogom regulaminu muszą witać się "newbies", bo ja też tu nowy.
No więc niech mi przypadnie ten zaszczyt i przywitam Cię jako pierwszy - witam serdecznie.
3
Witaj młodości 

„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott
Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
— Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
— Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
— Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.
Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
— Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
— Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
— Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.
5
Troje![...]Płomyk napisał/a:
Ogólnie rzecz biorąc, nie lubię mówić ani pisać o sobie, ale już trudno...
To jest nas dwoje w tym stylu. [...]
Jak mówią: wiek to stan umysłu nie ciała. A ja czuję się na mocne pięć... Hmm... Właśnie zanegowałem podpis z poprzedniego cytatu[...]Kurcze... Co ja bym dał żeby też mieć tyle... [...]

Harry to świetna książka, szczególnie na początek... Pomaga złapać pasję za ogon, a potem się już gna przez inne tomy.[...]Pierwszą książką, jaką przeczytałam z własnej woli był zresztą Harry Potter, a później czytałam już wszystko, co mi wpadło w ręce. [...]
Bardzo fajnie, że do nas dołączyłaś. Pisz jak najwięcej. Przecież wiemy jaką to sprawia frajdę. Prawda

P.S. Jaki jest twój ulubiony tom HP?
7
Dla mnie skrót HP zawsze kojarzył się Howardem Phillipsem Lovecraftem, ewentualnie z drukarkami z pracy, ale cóż, jak to się mówi - młodość idzie.
Witaj serdecznie.
Witaj serdecznie.
"Stąpać po krawędzi, gdzie lęk i strach..."
Muszę uczyć się polityki i wojny, aby moi synowie mogli uczyć się matematyki i filozofii. John Adams.
Muszę uczyć się polityki i wojny, aby moi synowie mogli uczyć się matematyki i filozofii. John Adams.