Cześć wszystkim!

1
Ogólnie rzecz biorąc, nie lubię mówić ani pisać o sobie, ale już trudno...

Lubię czytać książki fantastyczne i przygodowe. Pierwszą książką, jaką przeczytałam z własnej woli był zresztą Harry Potter, a później czytałam już wszystko, co mi wpadło w ręce. Pisaniem zaraził mnie brat. Kiedyś zaczął coś skrobać w zeszycie, a ja, pchana ciekawością pięciolatki, musiałam zajrzeć. Wkrótce sama spróbowałam. Więc, jak widać, piszę prawie całe życie. Czyli niezbyt długo - mam 13 lat.

Re: Cześć wszystkim!

2
Płomyk pisze:Ogólnie rzecz biorąc, nie lubię mówić ani pisać o sobie, ale już trudno...
To jest nas dwoje w tym stylu.
Płomyk pisze:...Czyli niezbyt długo - mam 13 lat.
Kurcze... Co ja bym dał żeby też mieć tyle...

Tu chyba taki sezon (ogórkowy?), że aby sprostać wymogom regulaminu muszą witać się "newbies", bo ja też tu nowy.
No więc niech mi przypadnie ten zaszczyt i przywitam Cię jako pierwszy - witam serdecznie.

3
Witaj młodości :)
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

4
Ja również witam ;)
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

5
[...]Płomyk napisał/a:
Ogólnie rzecz biorąc, nie lubię mówić ani pisać o sobie, ale już trudno...

To jest nas dwoje w tym stylu. [...]
Troje!
[...]Kurcze... Co ja bym dał żeby też mieć tyle... [...]
Jak mówią: wiek to stan umysłu nie ciała. A ja czuję się na mocne pięć... Hmm... Właśnie zanegowałem podpis z poprzedniego cytatu ;).
[...]Pierwszą książką, jaką przeczytałam z własnej woli był zresztą Harry Potter, a później czytałam już wszystko, co mi wpadło w ręce. [...]
Harry to świetna książka, szczególnie na początek... Pomaga złapać pasję za ogon, a potem się już gna przez inne tomy.
Bardzo fajnie, że do nas dołączyłaś. Pisz jak najwięcej. Przecież wiemy jaką to sprawia frajdę. Prawda :) ? Wiele możesz się tu nauczyć, warto skorzystać?

P.S. Jaki jest twój ulubiony tom HP?

6
P.S. Jaki jest twój ulubiony tom HP?[/quote]

Najbardziej lubię 2 część, chyba dlatego, że jest najbardziej tajemnicza i pojawiają się w niej mitologiczne stworzenia (feniks, bazyliszek).

7
Dla mnie skrót HP zawsze kojarzył się Howardem Phillipsem Lovecraftem, ewentualnie z drukarkami z pracy, ale cóż, jak to się mówi - młodość idzie.

Witaj serdecznie.
"Stąpać po krawędzi, gdzie lęk i strach..."

Muszę uczyć się polityki i wojny, aby moi synowie mogli uczyć się matematyki i filozofii. John Adams.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”