żely

1
Witam wszystkich! Moje dane personalne :) : Szymon Zelewski, mam 15 lat, mieszkam w Kętach, miasteczku na wschód od Bielska-Białej. Piszę nałogowo prozę od mniej więcej roku, przy czym skrobałem różne opowieści od dłuższego czasu. Moje pierwsze poważniejsze dzieło - "Prisoners of Drugs" zyskało w moim otoczeniu niesamowitą popularność (satysfakcja taka, że opisać się nie da :D ). Moje historie są z reguły realistyczne, planuję jednak w przyszłości zająć się fantastyką. Fragmenty PoD możecie znaleźć na forum. Szczegóły - piszcie na GG

4
No, ludziska nie chcę nic mówić, ale jeżeli o żelego biega, to jestem przekonana, że mamy do czynienia z absolutnie rewelacyjnym talentem pisarskim. Sama nie tworzę, ale dosyć często recenzuję takie dzieła, jak wspominane Prisoners Of Drugs. Także jeżeli ktoś chce się pochwalić swoją twórczością, śmiało walcie do mnie :]

5
Wow ;) A kim Ty jestes, ze mamy sie zglaszac do Ciebie? ;) No i ile masz lat, co? Bo jesli wiecej niz 15 to powinnas wiedziec, ze najpierw wypada sie przedstawic.

PS: na razie jego fragment nie swiadczy o geniuszu. Mnie troche znudzil.

7
Witaj....
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

8
żely w swoim DZIELE pisze:George cofając się, jakby powoli gdzieś idąc, mówił:

Martiniusie - jezeli moge zaproponowac - wklej do swojego opisu ten kod:

[ quote= "żely w swoim DZIELE"]George cofając się, jakby powoli gdzieś idąc, mówił:[ /quote ]

... tylko bez spacji. Bedzie ladniej wygladac :)

-------------------------------------------------------

Zeby nie robic OT: Astaroth - jezeli recenzujesz tak, jak pokazalas, to mowie Ci - zmien zajecie. Moze filmy beda lepsze? :) Kto wie? :D Drugi Sł.

9
No cóż, to mój ostatni post. Jakby się tu z wami pożegnać.... No trudno, może jeszcze kiedyś będę miał okazję z wami o czymś pogadać. Trochę złośliwi jesteście, ale co tam :wink:

10
Oj przestan, nie badz mazgaj :) Miales chrzest, myslales zes geniusz, ale nie wyszlo i trzeba zyc dalej. Mozesz sie uczyc na bledach i wyciagac wnioski, albo mowic dalej: to moj last post - obrazam sie na was zlosliwcy ... Glupie podejscie. My tu Ciebie z otwartymi ramionami przyjmujemy, tylko miej odrobine pokory :) i bedzie git :)

11
No to skoro tak myślicie, to nie rzucajcie się na mnie od razu, jakbym miał wam rodzinkę posłać w świat umarłych. Z tym postem to nie wyszło, bo jednak mnie zachęciliście, żebym został. Nagła zmiana zdania? Czemu nie :) Przynajmniej wiem już, jakie błędy popełniam, a tego właśnie chciałem! Chyba nie oczekujecie na urodzone ideały?

No i co do DZIEłA, bo to słowo szczególnie wam spasowało. Nie można po prostu uogólnić znaczenie tego wyrazu? DZIEłO to w powszechnej opinii tekst kapitalny, świetny itp., ale według mnie można stosować to piękne wyrażenie w wielu sytuacjach.... No, chyba, że kogoś to razi.....
Ostatnio zmieniony pt 28 kwie 2006, 16:38 przez żely, łącznie zmieniany 1 raz.

12
Nie oczekujemy, wiec nie narzekaj tylko cwicz... :P
Ich bin Nitroglycerin... l??sche Feuer mit Benzin...

Wer mich in seinen Venen f??hlt... wird mir nicht mehr entflieh’n...

See the fallen angels pray... for my sweetest poison...

I crash and I burn and I freeze in hell... for your poison...

13
I pozdrow kolezanke, zawodowa recenzentke ;)

PS: nikt sie na Ciebie nie rzucil :) Po prostu teksty stylu:

Cóż, zna całość i dlatego się zachwyca.

... sa przy poziomie, ktory reprezentuje PoD raczej nie na miejscu :) Ale ucz sie, cwicz - bedzie lepiej :) Na razie zachecam, abys poszedl do dzialu JAK PISAC i poczytal. Na pewno sie przyda. Aaa i jesli nie masz co zrobic z kasa - kup ksiazke:

http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/419910

Jak napisac scenariusz filmowy - moze to nie ta branza, jednak znajdziesz tam full (i to naprawde FULL) ciekawych opcji na temat: co zrobic z fabula i jak zaciekawic ludzi. To dziala nie tylko przy filmach, wszak fabula to fabula - wystepuje i w ksiazkach. A ksiazka to taki rozbudowany scenariusz ;)

PS2: jak na 15latka styl wypowiedzi masz naprawde "wiecejlatkowy" ;)

14
No cóż... widzę że to forum tylko dla tak wspaniałych, cudownych(...) ludzi jak Wy. Smutne, że nawet najmniejsze inwencje ''tfffffffffurcze'' mogą tu być zmiażdzone do zera. Po pierwsze,jeżeli nawet chłopak pisze kiepsko, to z jakiej racji jest to tak wyśmane? Gdyby to chociaż zabawne było...No ale cóż, nie moja sprawa w ocenianiu poczucia humoru Towrzystwa. Kolejną zaś sprawą jest to,że nie jest to typowy chłopczyk, namolnie rozpieszczany przez zycie.Dla niektórych pisanie jest sposobem na mimowolne egzystowanie w obecnym świecie, oderwaniem od wstrętnej rzczywistości.Nie każdy ma tak udane życie i nie ma znaczenia czy sie ma 15 czy 90 lat, gdy jest się nieszczęśliwym. Kończąc moje zapewne żałosne wywody z których będziecie mieli ubaw, zwrócę uwagę na to że mam więcej lat niż się niektrórym wydaje i poproszę o większy szacunek dla początkujących.

15
Znacie takiego człowieka o pseudonimie Dead? Znany muzyk metalowy, jak obeznacie się z jego życiorysem to może zrozumiecie, co planowałem, oraz co naprowadziło mnie na drogę tworzoną przez pióro. Odsyłam na http://www.thetruemayhem.com. Teraz na serio się żegnam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”