John Katzenbach [Opowieść Szaleńca]

1
Sam tytuł powinien was nieco naprowadzić, ale dodam coś, niecoś.

Jest to najnowsza powieść Katzenbacha, niekonwencjonalny thiller psychologiczny, wciągający, zaskakujący i świadzczący o klasie autora.

Sam Katzenbach pracuje jako reporter kryminalny. Napisał m.in. "W szłusznej sprawie", "podróż", "Człowiek Cien", "Stan Umysłu", Dzień zapłaty" i inne.

O samej ksążce:

Brutalne morderstwo w szpitalu psychiatrycznym. Prokurator Lucy Jones zaczyna śledztwo - żmudne i bezowocne. Wkrótce przekonuje się, że ma własne powody, aby doprowadzić je do końca. I ze tylko z pomocą dwóch pacjentów może scgwytać zabójcę, który pod maską szaleństwa skrywa zimny umysł bezwzględnego zbrodniarza.

Dodam, że głownym narratorem jest jeden z pacjentów, ktory pomagał pani prokurator. Po prostu świetne, polecam.
Bliscy sąsiedzi rzadko bywają przyjaciółmi.

Tylko ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia.

2
Po prostu świetne, polecam.

No właśnie. Polecasz. Po co robić bałagan? Od takich rzeczy jest jedna, konkretna Polecalnia.
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

3
hmmmm ja uwielbiam tą książkę... znów mam ją wypożyczoną. Czytam ją chyba siódmy raz. A nawet za tym siódmym coś potrafi mnie w tej książce zaskoczyć. Cudna książka. Wciągająca fabuła, fajni bohaterowie, nie można się doczekać co będzie dalej... :o :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Czytelnia”