1696

Latest post of the previous page:

Preissenberg pisze:
I jeszcze coś. Znasz jakieś dobre ćwiczenia na pogłębianie w sobie tej niezwykłej umiejętności, jaką jest "napychanie tekstem"? :)) Bo u mnie z nią kuso, oj kuso. :(
Co macie na myśli pod "napychanie tekstem"?
"Karły mi nie imponują. Widziałem większych..." J. Tuwim

1698
cudze opowiadania warto sobie poczytać więc przychylę się do głosów popierających prenumeratę.

opowiadanie z dowcipu zrobiłem raz ;)
(i wyraźnie zaznaczyłem to na początku!)

1700
Opar pisze:Andrzeju, chodzi o ,,Kac" z Wędrowyczem? ;)
tak. w oryginalnym ukraińskim dowcipie Ilia Muromiec obudził się na kacu, poszedł przez las, na ścieżce zobaczył resztki Kościeja Nieśmiertelnego, potem dotarł do chatki Baby Jagi która tkwiła w studni nogami w górę, wyciągnął ją a ona mu "ech Ilja jakiś ty dobry jak trzeźwy". ;)

jak widzicie z pierwotnej wersji została tylko idea.

1701
http://fabryka.pl/zapowiedzi.php?id=485
http://fabryka.pl/zapowiedzi.php?id=487

Te "Dziedziczki" jeszcze całkiem, całkiem, ale okładka "Księżniczki" to trochę... Krok w niewłaściwą stronę, że tak powiem. Jak rozumiem, pani na okładce to właśnie tytułowa bohaterka?
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

1702
Ja też dzisiaj zwróciłem na to uwagę :) gdybym nie znał twórczości Andrzeja Pilipiuka pomyślał bym, że to jakiś harlequin ;)
"-Jak się dowiemy ile on ma lat ?
-Utnijmy mu nogę i policzmy słoje"

1704
Hmm... Noo, te okładki są całkiem, całkiem :) Podobają mi się dużo bardziej od tych pierwszych.
Kto wie - może się skuszę na którąś...? Hmmm... :)
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

1705
Rysunkowa okładka zwykle bardziej oddaje charakter książki, działa na wyobraźnię. Ale to tylko moje skromne zdanie i zboczenie. "Kuzynki" - co to za babka, czemu ona patrzy w ten sposób, co to za samowar, o co chodzi?
Zdjęcia z kolei są do siebie podobne, jedno można przypasować do kilku tematów, reklam, haseł.
Fabryka ma świetnych grafików, można by zrobić wystawę poświęconą wyłącznie ilustracjom okładek i byłaby to niezła uczta ;)

1706
Zith pisze:Zdjęcia z kolei są do siebie podobne, jedno można przypasować do kilku tematów, reklam, haseł.
O właśnie. To jest chyba największa ich wada: nijak mają się do treści.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

1708
Trzeba było głośno krzyczeć o taki element. Tyle, że z elementem czy bez i tak to się będzie kojarzyć z fantastyką, bo nazwisko autora... ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

1710
Andrzeju, proponuję abyś założył konto na Facebook'u ;P Weź pod uwagę ten element promocji.

Co do serii "Oko Jelenia" ja to jednak chyba zrobię tak: poczekam aż zostaną napisane wszystkie tomy i kupię je, i przeczytam. ;)

1711
andrzej, na nk masz, a na fb nie?
a dlaczego?
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

Wróć do „Strefa Pisarzy”