Spod butów bryzga z błotem krew
Deszcz miesza się z krwawymi łzami
Maszerujemy wiejską drogą
Pobocze zasłane jest trupami
Kobiety tulą martwe dzieci
Zimnymi je głaskając dłońmi
To my pacyfikowaliśmy wieś
Rany w ich ciałach - z naszej broni
Wracamy do koszar by się spić
Wspomnienia rzezi utopić w wódce
Nocą wyjdziemy się zabawić
Dogodzić taniej prostytutce
2
Hm... bardzo dobitny. Nie jestem pewna, czy w takim razie tytuł pasuje. Ja tych żołnierzy nazwałabym cokolwiek inaczej... no, ale mniejsza. x) W każdym razie na miano ,,żołnierzy wolności" ci ludzie z pewnością nie zasługują.
Poza tym chyba nie mam zastrzeżeń. Rymy w porządku, nic nie ,,zgrzyta". Wyszło zupełnie w porządku.
Pozdrawiam.
Poza tym chyba nie mam zastrzeżeń. Rymy w porządku, nic nie ,,zgrzyta". Wyszło zupełnie w porządku.

Pozdrawiam.
Z powarzaniem, łynki i Móza.
[img]http://img444.imageshack.us/img444/8180/muzamtrxxw7.th.jpg[/img]
לא תקחו אותי - אני חופשי
[img]http://img444.imageshack.us/img444/8180/muzamtrxxw7.th.jpg[/img]
לא תקחו אותי - אני חופשי
3
Tytuł chyba pasuje, bo sami żołnierze pewnie cieszą się ze swojego losu i uważają, że są wolni. że mogą robić co chcą. Zabić paru cywilów, albo zgwałcić jakąś dziwkę.
ładne rymy, wiersz całkiem rytmiczny. Tylko tematyka jest dosyć oklepana. Dużo jest wierszy nawiązujących do wojny, do żołnierzy, nawet w takim sensie. Ale może być. Podoba mi się, chociaż to nic specjalnego.
Pozdrawiam.
ładne rymy, wiersz całkiem rytmiczny. Tylko tematyka jest dosyć oklepana. Dużo jest wierszy nawiązujących do wojny, do żołnierzy, nawet w takim sensie. Ale może być. Podoba mi się, chociaż to nic specjalnego.
Pozdrawiam.
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"
6
Ja z kolei mam mieszanie uczucia, na pewno nie ma jakis rewelacji, tego jestem pewny, ale nie jest tez zle. Mieszanie uczucia pojawiaja sie jak chcem tytul przypasowac do wiersza i nie wiem co sadzic, racje moze miec zarowno PAtren jak i winky, w zaleznosci jakby na to spojrzec, wiec moze autor nam pomoze?
Ps. archeologia?

Ps. archeologia?

Bliscy sąsiedzi rzadko bywają przyjaciółmi.
Tylko ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia.
Tylko ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia.
9
mniej więcej tyle że każda strona, każdego konfliktu robi to samo w imię wolności... walczą o pokój aż się leje krew...
znacie taką piosenkę Kaczmarskiego:
"pozwól cezarze że zdobędziemy cały świat
gwałcić, rabować, sycić wszelkie pożądania
proste prośby żołnierzy te same są od lat..."
znacie taką piosenkę Kaczmarskiego:
"pozwól cezarze że zdobędziemy cały świat
gwałcić, rabować, sycić wszelkie pożądania
proste prośby żołnierzy te same są od lat..."
- Jesteśmy otoczeni? świetnie! Możemy atakować w każdą stronę!
11
foulter - jak chcesz przeczytać coś ciekawego to znajdź "podręcznik żołnierza piechoty"
to się chyba tak nazywa - dokładnie nie pamiętam.
Ciekawy przykład - konwencja genewska zabrania strzelania do spadochroniarzy - a w tej książeczce są nawet rysunki jak to robić (należy celować dwie i pół długości sylwetki poniżej)...
i kto powie że czas spędzony w wojsku jest stracony 

Ciekawy przykład - konwencja genewska zabrania strzelania do spadochroniarzy - a w tej książeczce są nawet rysunki jak to robić (należy celować dwie i pół długości sylwetki poniżej)...

- Jesteśmy otoczeni? świetnie! Możemy atakować w każdą stronę!