Wydawnicto FOX Publishing

1
Wydawnictwo FOX Publishing - nazwa w stylu zagranicznym i domena "eu". ;) Na stronie wydawnictwa czytamy:
Wydawnictwo FOX Publishing powstało w 2010 roku. Naszym celem jest wydawanie dobrej literatury, rodzimych autorów w tym debiutantów.

Nasz profil wydawniczy obejmuje wiele gatunków literatury: thriller, horror, kryminał, sensacja, fantasy, Science-Fiction. Chcemy stworzyć kilka serii wydawniczych związanych z tymi gatunkami literackimi, tak by były rozpoznawalne na rynku wydawniczym.

Jednocześnie z premierą książki drukowanej, ukażą się wersje elektroniczne w postaci audiobooka i ebooka. Dostępne będą one w największych serwisach specjalizujących się w sprzedaży tych wydawnictw: audiobooki w serwisie www.audioteka.pl, ebooki w serwisie www.eclicto.pl. W każdej książce wydawanej przez nas, będzie zamieszczany kod promocyjny, który pozwoli kupującym audiobooki pobrać go ze zniżką. Chcemy tym, promować nową technologię, która wkracza w nasze codzienne życie.
Co sądzicie o tym nowym wydawnictwie? Ktoś miał już w rękach ich książkę?

2
Miałem całkiem niedawno okazję poprowadzić spotkanie autorskie Magdy Kałużyńskiej, autorki "Ymar" - tam właśnie wydanego horroru. Wydawnictwu szefuje Bartosz Kusibab, człowiek szalenie kontaktowy i otwarty, a Magda otrzymała bardzo przyzwoite warunki debiutu oraz niezłą promocję. Z tego co wiem praca nad jej książką odbyła się bezzggrzytliwie i sprawnie, co w dużej mierze jest zasługa redaktora - Romka Pawlaka, który na pewno będzie mógł powiedzieć więcej ;)

3
Pozostaje mi jedynie potwierdzić, że to dobry, rozwijający się wydawca. I co ważne z punktu widzenia nas, autorów, rozumiejący, że nie należy oszczędzać na pracy nad tekstem. I nie chodzi mi wcale o pieniądze, tylko o poświęcony tekstowi czas, o fakt, iż są robione redakcje, w tym - co jest rzadkością ostatnio - merytoryczna. A dodatkowo porządna korekta.
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

4
Hmm... A kto robi tę merytoryczną? Jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć, aby do każdej książki wynajmowano specjalistę.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

5
Navajero, primo: czasem nie musisz kogoś wynajmować do lektury całego tekstu, wystarczy, jeśli odpowie na pytania w zakresie jego wiedzy. Przy jednej z nadchodzących książek tego wydawnictwa zaszła potrzeba potrzeba konsultacji w płaszczyźnie, nazwijmy to, policyjnej - i wydawca o to zadbał.
Tylko mi nie pisz, że autor powinien :) ja to wiem. Niemniej, w tym przypadku wydawca zadbał o merytorykę także, nie tylko o przecinki :)
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

7
Romek Pawlak pisze: Tylko mi nie pisz, że autor powinien :) ja to wiem. Niemniej, w tym przypadku wydawca zadbał o merytorykę także, nie tylko o przecinki :)
Nie, nie napiszę ;) Wydając "Wilczy Legion" gdzie jest wiele odniesień historycznych, w ostatniej chwili prostowałem żenujące błędy powstałe nie z racji mojej niewiedzy, bo akurat z tej tematyki się doktoryzowałem, a z nieuwagi. Niestety takie kwiatki mógłby poza mną wychwycić jedynie redaktor merytoryczny. Na szczeście udało się co trzeba poprawić :) Wracając do Foxa - zobaczymy jak ta inicjatywa się rozwinie. Może redakcja merytoryczna stanie się kiedyś standardem?
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Nowy tekst

10
iska36 pisze:Tak wysłałam do Fox-a swoją drugą książkę i taką plamę dałam że szok. Nie ta wersja poszła, a że już wydrukowana została przez Naczelnego to nie mogę przesłać tej właściwej.
Pech to pech, spaliłam książkę przed startem. Cóż, bywa i tak
Eeee tam czekam na poprawną wersję. To, że wydrukowałem wersję papierową, nie znaczy, że nie możesz wysłać nowej. Niszczarka patrzy na mnie głodna i spragniona celulozy.

11
O, jaki fajny wydawca! Dla takiego aż się chce coś napisać! :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

12
To się nazywa marketing bezpośredni. ;)
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

14
Poszła powieść do tych państwa. Wprawdzie sam sobie podstawiłem nogę już w mailu, ale szczęście, że osoba, która go odebrała okazała się wyrozumiała... no nic, na razie poczekamy i zobaczymy, co dalej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”