1801

Latest post of the previous page:

Cykl szererski. Tobie zapewne chodzi o wspominki o rycerzach konnych wyjeżdżających z lasu w równej formacji, prawda?
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

1802
Sir Wolf pisze:Tobie zapewne chodzi o wspominki o rycerzach konnych wyjeżdżających z lasu w równej formacji, prawda?
Nie do końca, aczkolwiek to się z tym wiąże. Chodzi mi o "światotworzenie" i o to, czy jest sens inwestować masę czasu i energii w budowę i mechanikę świata, skoro i tak docenią to tylko zapaleńce i ewentualnie koledzy po fachu. To było chyba w jakichś końcowych felietonach. Pisał chyba na przykładzie rasie mówiących kotów, że tak w zasadzie, istnienie tej rasy wiązałoby się z masą różnych komplikacji z relacjach... "międzyrasowych" ;) jak chociażby... rasizm ;) Czego on tak na prawdę nie ujął, a teoretycznie powinien. Mimo to prawie nikt nie zwrócił na to uwagi. Pisał też kwestiach ekonomicznych.
Leniwiec Literacki
Hikikomori

1806
Preissenberg pisze:Które książki i opowiadania to te, z których zerżnęli Wachowscy kręcąc Matrixa?
W ciągu dwóch sekund dzięki Google dowiedziałem się, że z "Robota" Snerga. Ale nie wiem, nie czytałem.

Za to z takiego "Ghost in the shell" zerznęli całe sceny (co bynajmniej nie uważam za błąd).

1808
byłem w Nidzicy na prelekcji M.Oramusa gdze sypnął gęsto cytatami.

Faktycznie garściami zżynane...

Mogli by chłopaki wykazać się honorem i rodzinie Smerga kopnąć choć parę milinów zielonych pod stołem...

1812
Andrzej Pilipiuk pisze:"bracia"
Już niedługo poslkie media będą zmuszone wykazać się cudwnym słowotwórstwem, by wyrazić jak to z tym Wachowskimi... Czy bracia, czy nie (bo rodzeństwo to zbyt banalnie, nie? :) ). haha :)
[img]http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3pcp0_user6.jpg[/img]
----------------------------------------------------------------------
[img]http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3phuz_userbar(2)b.jpg[/img]

1814
Nie szkodzi.
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons

Wróć do „Strefa Pisarzy”