O Shariance słów kilka

1
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam na imię Sara, jednak większość zna mnie pod pseudonimem Shariana. Liczę sobie 14 wiosen (klasa II gimnazjum), mogę więc powiedzieć, że na pisanie poświęciłam pół życia. Teksty literackie tworzę bowiem od 1 klasy SP (może powinnam raczej nazwać je "pseudo-literackimi" - wiadomo, jak pisze siedmiolatka...).
Jestem wielką miłośniczką fantastyki. Swego czasu Tolkien był dla mnie największym autorytetem w tej dziedzinie - obecnie wielką czcią darzę Sapkowskiego i Bishop. Miłośniczka Arabii Saudyjskiej i Turcji - chętnie czytam zarówno zwykłe powieści, których akcja dzieje się w tamtych krajach, jak i zwykłe teksty publicystyczne na ich temat. Druga wielka miłość to język niemiecki (chociaż moje umiejętności nie wykraczają poza poziom, uwielbiam jego brzmienie i samą naukę tej mowy). Nie trzeba tu chyba mówić, że Goethe jest jednym z trzech wielkich autorytetów Sharianki. ;)
Uwielbiam też serię gier Assassin's Creed i anime Death Note. Elfen Lied też było piękne.
Na zakończenie dodam, że tytuł "Sadystka" wziął się z moich sadystyczno - masochistycznych skłonności. Powinnam jeszcze dodać, że mam roztrojenie jaźni, ale na forum nie powinno to się tak objawiać.

Po tym dość przydługawym wstępie... Jeszcze raz wszystkich witam.

4
Ho ho ho, widzę, że sporo nas łączy (oprócz niemieckiego) :) Cześć!
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”