451

Latest post of the previous page:

Skończyłam Opętanie A.S. Byatt. Co to za powieść! Opowiada o miłości do literatury i literaturze o miłości, podobała mi się niezmiernie.
A tristeza tem sempre uma esperança
De um dia não ser mais triste não

453
truptutupta przyjacielu warto się przemęczyć skojarzenie z Mastertonem bardzo słuszne ale koleś dla mnie ma własny ciekawy styl więc nie ma co trzeba przeczytać akcja toczy się szybko. U Mastertona erotyka jest bardziej subtelna a tutaj, mamy więcej perwersji. Dla mnie jest ok ale to moje osobiste zdanie:)

455
To już zostało kilkakrotnie polecone :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

457
Dawno się nie odzywałem, ale czas tak szybko leci... A teraz uwaga !!! Ja polecam mocną rzecz dla czytelników dorosłych, no i koniecznie .. dojrzałych - "Prostowanie węża". Jeden z krytyków napisał, że to jest debiut literacki ostatnich 20-stu lat. Autor Bartłomiej Butlewski.

458
Ze swojej strony polecam "Burzę" Parowskiego.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

461
bella1222 pisze:Ja zaczęłam czytać utwór Kinga" Jasność" :|
"Lśnienie" jest lepsze :)

Przeczytałem następujące pozycje:

"Czarna kompania" Glena Cooka - fajna nawalanka. Chociaż opisów samej walki jest mało.

"Przestrzeni! Przestrzeni!" Harry'ego Harrisona - ujdzie. Nie podoba mi się zamordystyczna wymowa książki.

"Dzienniki gwiazdowe" Stanisława Lema - takiego Lema bardzo lubię (mimo, że w kilku miejscach smęcił filozofią).

462
Lśnienie i Jasność to to samo. Inny jest tytuł i tłumacz. Dobra książka, więc bez ':|' mi tu.

!
I'll chain you to the truth, for the truth shall set you free
I'll turn the screws of vengeance and bury you with honesty

463
truptutupta pisze:Lśnienie i Jasność to to samo.
Co Ty nie powiesz.

Żeby nie było offtopu:
"Ręka Mistrza" Kinga - z początku dość standardowa, mam nadzieję, że się rozkręci.

465
Za mikołajkową kaskę właśnie sobie zakupiłam "Wampirze serce" J.R. Ward, czyli czwartą część mojego ukochanego Bractwa Czarnego Sztyletu :D
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

466
"Lot nad kukułczym gniazdem" - Kena Keseya - świetna, niezwykle wciągająca powieść.
Zresztą to już klasyka - polecam :)
[...] ...im dłużej panuje cisza, tym trudniej ją przerwać. /S.King/

Wróć do „Czytelnia”