16

Latest post of the previous page:

Łooł! Nie spodziewałem się, aż takiej dawki przemyśleń na dosyć prosty temat. Oczywiście dziękuję za zainteresowanie. W sumie świetny pomysł z tą wewnętrzną walką człowieka i maszyny w jednym ciele. Pomyślałem na przykład o zcyborgizowanym najemniku, który dostał zlecenie wdarcia się na statek kosmiczny - fabrykę w której pewna korporacja produkuje nielegalne maszyny czy coś w tym rodzaju w przestrzeni kosmicznej nie należącej do żadnego państwa(chodzi o zdobycie obciążających dowodów w sprawie przeciw firmie). Mało tego. Na pokładzie znajduje się starożytny artefakt, który powoli przejmuje kontrolę nad całym oprogramowaniem, produkuje specjalne nanoboty, które są rozpylane przez układy podtrzymujące życie i ludzie stają się żywymi maszynami, które po pewnym czasie zaczynają przypominać Stroggów z Quake'a. Do tego artefakt poprzez systemy informacyjne statku, sporadycznie próbuje się wedrzeć do umysłu najemnika powodując u niego różne halucynacje. Co o tym myślicie?

17
http://www.konflikty.pl/a,2781,Ksiazki, ... czak_.html

Tę powieść przeczytaj. Jeden z ciekawszych w polskiej literaturze przykładów wykorzystania koncepcji implantów i cyborgizacji.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”