18
e-booki odpuść sobie całkowicie.

- to śmietnik (pełno jest amatorszczyzny)
- mały rynek (u nas praktycznie nie istnieje)
- zmarnujesz szansę na papierowe wydanie
- możesz zrobić to z powodzeniem sama (jak się uprzesz xD)
- żadnych perspektyw bycia zauważoną (IMHO)
- nominacje i nagrody też chyba odpadają... (nie jestem pewien ;))

19
Sir Wolf jeśli możesz, zapytaj proszę.
Móc mogę, natomiast nie daję gwarancji, że zgodzą się to zdradzić.

[quote="MarcinC"Coś nie teges z Twoją wiedzą.[/quote]
Z moją wiedzą jest wszystko dobrze. Ich oficjalna wersja brzmi: nie wydajemy beletrystyki polskich autorów (bo że literaturę faktu wydają, to wiadomo).
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

23
Dostałam odpowiedź od jednego z wydawnictw poniżej wkleję ją i w związku z nią pytanie: Czy myślicie, że to wiarygodna opinia, czy to tylko taka standardowa grzeczna odmowa?

Szanowna Pani Anno,

Bardzo sprawnie i ciekawie jest napisana Pani książka, ale to trochę zbyt mroczne klimaty jak dla nas. Trochę to nie do końca nasz profil, dlatego nie możemy się zdecydować na wydanie Pani tekstu.
Ale wydaje mi się, że "Czekając na żywych" naprawdę ma szansę w wydawnictwach, które zajmują się literaturą tego typu, dlatego proszę się nie poddawać.

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia,

--
(...)

Project Manager
Drzewo Babel
http://atl-niekadyjestrainmanem.blogspot.com/

25
hehe Drzewo Babel to ma akurat profil taki trochę związany z duchowością, religią i samorozwojem. Wydają np. książki Coelho.
Więc jak im wyjechałaś z jakimś thrillerem/horrorem to raczej jasne, że tego nie wydadzą ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”