91

Latest post of the previous page:

Serena pisze:
Joe pisze: Czytaliście "Komórkę"?

Ja czytałam i zajebiście się WYNUDZIŁAM!!!
No to ja chyba miałem w ręku inną wersje, bardziej dopracowana, huh.

92
Joe pisze: No to ja chyba miałem w ręku inną wersje, bardziej dopracowana, huh.

A z jakiego wydawnictwa?
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

93
Czytałem Regulatorów do połowy i dalej nie mogę się przełamać. Długo zastanawiałem się co przeczytać Kinga i było w sklepie coś takiego: "Stephen King jako Richard Bachman - Regulatorzy" . Kupiłem. Przeczytałem do połowy i nie mogę tej książki przeczytać więcej. Nudna, nie straszna, nie logiczna, bez sensowna. Muszę koniecznie przeczytać coś innego Kinga. W ogóle obadać co on tam napisał. Na razie czytałem tylko książki popularnonaukowe. Jakąś prozę, ale dobrą, muszę zgarnąć.

94

Kod: Zaznacz cały

Czytaliście "Komórkę"?
Ja dziś skończyłam czytać i dziwię się temu, co Serena mówi, dla mnie książka ani trochę nudna, jedna z nielicznych, w których nie patrzyłam co chwila, na której jestem stronie. Początkowo wyglądała mi jak jakiś horror typu D, gdzie tylko flaki i mózgi latają, i nic w tym strasznego, raczej obrzydliwego, ale potem wciągnęła. Szkoda mi było jednego z bohaterów/jednej z bohaterek (nie podam dokładnie nawet płci, bo od razu będzie wiadomo, o kogo chodzi, a kto czytał, ten wie, kto zginął).

Wcześniej zaś Kinga czytałam "Skazani na Shawshank", oczywiście ci, co nie są mocno związani z tym pisarzem, kojarzą sobie to dzieło jedynie z filmu o Andym co trafił do więzienia na dożywocie i uciekł, mnie jednak bardziej przypadły do gustu minipowieści druga i czwarta, czyli "Zdolny uczeń" i "Metoda oddychania". W pierwszym od połowy można się było spodziewać zakończenia, ale i tak wbijało w fotel. Chciałabym na podstawie tego tekstu film zobaczyć - a może jest? Nie wiem, nie sprawdzałam. "Metoda..." zaś... cóż, rzeczywiście tragiczny poród.

Później zabiorę się za "Worek kości", ale przed tym przeczytam Christie, jakąś tam książkę, pójdzie szybko, bo mnóstwo ma dialogów i ma duże litery.
Zajrzyj, może znajdziesz tu coś dla siebie

Jak zarobić parę złotych

95
patkazoom262 pisze:
Wcześniej zaś Kinga czytałam "Skazani na Shawshank", oczywiście ci, co nie są mocno związani z tym pisarzem, kojarzą sobie to dzieło jedynie z filmu o Andym co trafił do więzienia na dożywocie i uciekł, mnie jednak bardziej przypadły do gustu minipowieści druga i czwarta, czyli "Zdolny uczeń" i "Metoda oddychania".
Mnie z tomu Cztery pory roku najbardziej podobało się opowiadanie "Ciało"... Nakręcono na jego podstawie film z Richardem Dreyfussem.
"Karły mi nie imponują. Widziałem większych..." J. Tuwim

97
Polecam książkę "Lśnienie" - bardzo dobra.
Książka trzyma w napięciu od samego początku do końca, który na szczęście różni się od tego jaki zaserwował nam Stanley Kubrick w swojej ekranizacji tej cudownej powieści. "Lśnienie" po prostu trzeba przeczytać.
[...] ...im dłużej panuje cisza, tym trudniej ją przerwać. /S.King/

98
Mój dorobek nie jest jeszcze zbyt duży (w porównaniu z ogromną ilością powieści, które wyszły spod ręki Kinga). Do tej pory przeczytałam 7 książek:

* Historia Lisey
* Mroczna Wieża od 1 do 4
* Oczy smoka
* Miasteczko Salem
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

99
Hmmm a kto z was przeczytał całą książkę "TO" ang "IT"??....co myślicie o tej pozycji? właśnie przymierzam się do jej kupna lecz nigdzie w sklepach internetowych jej nie ma(magazyny puste)..

101
Jak się ładnie uśmiechniesz, to Ci prześlę wersję elektroniczną.
"Stąpać po krawędzi, gdzie lęk i strach..."

Muszę uczyć się polityki i wojny, aby moi synowie mogli uczyć się matematyki i filozofii. John Adams.

103
Wystarczająco.
Sprawdź @.

Posiadam większość ( 64 pozycje ) prozy Króla w wersji elektronicznej, tak, że nie ma problemu.
Książka jest bardzo fajna. Polecam też film na jej podstawie.

Muszę uczyć się polityki i wojny, aby moi synowie mogli uczyć się matematyki i filozofii. John Adams.

104
Film właśnie oglądam potem porównam ją z książką chodź zdaje sobie sprawę że powinienem zrobić na odwrót:)....no ale książkę też na pewno miło się będzie czytało:)
Dziękuję jeszcze raz!

105
Książka wyjaśnia wiele rzeczy których w filmie nie było lub były jedynie zaakcentowane.

106
Do "Buicka 8", "Nocnej Zmiany" ("Dola Jeruzalem" - popłuczyny po Lovecrafcie, ale za to jakie przepyszne!!! Do Mistrza daleko, ale Howard już przecież nic nowego nie napisze :( ), "Ręki Mistrza", "Cujo", "Szkieletowej załogi", "Lśnienia", "Carrie", "Christine" i tragicznej "Bezsenności" doszły niezłe "Pokochałam Toma Gordona" i "Miasteczko Salem" oraz stanowczo lepszy "Sklepik z marzeniami" (choć nawiązania do prozy Lovecrafta wzięte z czapy, nie mające żadnych konsekwencji). Został tylko "Smętarz dla zwierząt" i daję sobie spokój z tym panem raz na zawsze :).
These dreams in which I'm dying are the best I ever have.

I'd like to learn how to play irish melody on flute.

"Dreaming dreams no mortal ever dare to dream"
E.A. Poe "The Crow"

Wróć do „Czytelnia”