512
Za pozostałe 50zł dokupiłam sobie dziś Dziwną i piękną opowieść o Percy Parker Leanny Renee Hieber oraz Groteskę Natsuo Kirino (za 9,90zł), a jeszcze pewnie dziś dostanę jakąś książkę :D
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

513
"Jak pisać. Pamiętnik rzemieślnika" Stephen King
"Galaktyczna Rodzina. czyli bardzo starożytna historia ludzkości" wojmus
"Opowiadania najlepsze" Philip K. Dick

515
Do tych czterech książek, które sobie sprawiłam, dołączyły jeszcze: trzecia część Gone Michaela Granta, drugi tom Zbieracza Burz Mai Lidii Kossakowskiej i - UWAGA, UWAGA!!! - Galeria dla dorosłych Kresa (a więc was zadowalam w końcu, bo go przeczytam) :D

Czyli krótkie podsumowanie moich urodzinowych zdobyczy:

- autorskie wydanie Wampira z M-3 Andrzeja Pilipiuka z dedykacją i autografem
- Jozo Niznansky, Pani na Czachticach
- Natsuo Kirino, Groteska
- Leanna Renee Hieber, Dziwna i piękna opowieść o Percy Parker
- Maja Lidia Kossakowska, Zbieracz Burz, tom 2
- Michael Grant, Gone - Zniknęli. Faza trzecia: Kłamstwa
- Feliks W. Kres, Galeria dla dorosłych

O. :D

– William Blake

516
Serena pisze:Galeria dla dorosłych Kresa (a więc was zadowalam w końcu, bo go przeczytam) :D
Źle. Odłóż na razie "Galerię dla dorosłych" na półkę, najpierw przeczytaj "Galerię złamanych piór".
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

517
Sir Wolf pisze:Źle. Odłóż na razie "Galerię dla dorosłych" na półkę, najpierw przeczytaj "Galerię złamanych piór".
Tyle że muszę czekać do przyszłego miesiąca na alimenty od ojca, a ja chcę już zacząć jakoś tę moją nieszczęsną prezentację, bo mam coraz mniej czasu...

– William Blake

518
Achhhh... Ileż jeszcze razy będę musiał powtórzyć, że GZP jest dostępna w sieci za darmo?

http://kres.mag.com.pl/kaciki.php

[ Dodano: Sob 12 Lut, 2011 ]
Przy czym jest to wersja pierwotna, na żywca wyjęta z "Feniksa". Książka wydana przez FS zawiera pewne poprawki plus recenzje nadesłanych tekstów.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

519
Hmm... Czyli widzę, że moja bibliografia będzie dosyć obszerna :)

– William Blake

520
To ją skróć jak najbardziej, bo im będzie dłuższa tym gorzej, bo komisja moze zadac pytanie związane z każdą pozycją, a ty, żeby odpowiedzieć, musisz to przeczytać. Po co sobie zbytnio komplikować życie? :)
[img]http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3pcp0_user6.jpg[/img]
----------------------------------------------------------------------
[img]http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3phuz_userbar(2)b.jpg[/img]

522
Tak, oczywiście, że sobie skrócę. Też nie lubię sobie niepotrzebnie wszystkiego komplikować.

No dobra, a żeby nie było już offtopu, to powiem, że jak skończyłam Andrzejowego "Wampira z M-3" to miałam dylemat, którą z pozostałych pięciu książek przeczytać, i w końcu zdecydowałam się zacząć "Groteskę" Natsuo Kirino, bo fajnie się zaczyna, o. :P

– William Blake

523
Właśnie skończyłem czytać "Dziennik" Palahniuka. Chyba przyjąłem jednak za dużą dawkę tego autora na raz i mi się przejadło:) Teraz zaczynam powieść Kinga - "Chydszy".

Wróć do „Czytelnia”