2
Hmm.. Ciekawe. Mam jej "Wojnę polsko-ruską pod biało-czerwoną flagą" w podręczniku z polskiego.
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

3
Serena pisze:Hmm.. Ciekawe. Mam jej "Wojnę polsko-ruską pod biało-czerwoną flagą" w podręczniku z polskiego.
Nie żartuj! Mam nadzieję, że jako negatywny przykład.
Jeżeli ktoś nie miał szczęścia i będąc dzieckiem nie został zachęcony do czytania, a potem na dodatek w szkole funduje mu się czytanie takich "arcydzieł", sztucznie wykreowanych przez "elyty yntelektualne stolycy", to co będzie mu się kojarzyło ze słowem: literatura?

4
Ja tam nie wiem, nie czytałam tego i czytać nie zamierzam. Po prostu wkurzyło mnie to, że komuś młodszemu ode mnie znowu się powiodło (bo Masłowska napisała tę "Wojnę" bodaj w wieku 18 lat).

– William Blake

5
napisała zmiast kuć do matury - tak głosi legenda.

*

Ludziska kochane - dukaj puścił pierwsze opowiadnie mając 15 lat.
Ja mająć 22
Sapkowski mając ponad 40.

Zamiast biadolić nad swoim wiekiem bierzcie się do roboty..

6
Andrzej Pilipiuk pisze:napisała zmiast kuć do matury - tak głosi legenda.
Ja też piszę zamiast kuć do matury (bo i tak nie zostanę do niej dopuszczona, to już pewnik).
Andrzej Pilipiuk pisze:Zamiast biadolić nad swoim wiekiem bierzcie się do roboty..
Ja cały czas przecież myślę i myślę nad tekstami, tworzę i niszczę zarazem, i tak w kółko. To nie jest takie proste.

– William Blake

7
Andrzej Pilipiuk pisze: Sapkowski mając ponad 40.
No właśnie =D
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons

8
Andrzej Pilipiuk pisze:napisała zmiast kuć do matury - tak głosi legenda.

*

Ludziska kochane - dukaj puścił pierwsze opowiadnie mając 15 lat.
Ja mająć 22
Sapkowski mając ponad 40.

Zamiast biadolić nad swoim wiekiem bierzcie się do roboty..
konkluzja: wiek nie ma znaczenia :-)
talent to talent, człowiek go w sobie nosi, a czy debiutuje "wybuchnie" w wieku 19 czy 40 lat nie ma znaczenia.
choć - marketingowo lepiej brzmi "genialna książka 18-latki" niż "genialna powieść 40-latka" ;)

10
padaPada pisze:
svj pisze:marketingowo lepiej brzmi "genialna książka 18-latki" niż "genialna powieść 40-latka" ;)
albo "genialny debiut 40-latka" ;)
dokładnie. przykład Umberta Eco, który wydał książkę dwa lata przed 50 ;)

fakt, że miał już na koncie wiele publikacji naukowych, ale w beletrystyce zadebiutował.

12
Bo wcześniej miał inne hobby: Kobiety, wino, śpiew :mrgreen:
Teraz gdy kobiety chcą tylko podawać herbatę, głowa nie taka jak dawniej a i struny głosowe strajkują, pozostaje tylko pisać :-))
Władysław "Naturszczyk" Zdanowicz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”