"ale zamknięty jest dział Weryfikatorium"

1
Przepraszam, jeśli jestem ślepy. Nie zauważyłem w ogłoszeniach, newsach itp. informacji: Dlaczego?
No nie uważacie, że dziwne to trochę? Forum, które jest stworzone GŁÓWNIE po to, by podawać teksty użytkowników weryfikacji, zamyka właśnie ten dział? Lepiej pozwalać, by mnożyły się podwójne i potrójne tematy o jednostronnie brzmiących tonach piractwa/kto miał rację w gniewaniu/kto nie sprostał moderacji?

Temat po wyjaśnieniu, gdzieś, gdziekolwiek, można wyciąć :P
Tacitisque senescimus annis
Najmądrzejsza rzecz, to wiedzieć co jest nieosiągalne, a nie w głupocie swojej, dążyć ku temu za wszelką cenę
- Zero Tolerancji -

3
No i całe szczęscie! Lubię podyskutować od czasu do czasu w innych tematach - ale podstawa bytności tu, to czytanie i komentowanie cudzych tekstów - bez tego cała zabawa nie ma sensu.
Starajcie się tak przeprowadzać porządki by nie zniechęcać do tego forum.
Jak wydam, to rzecz będzie dobra . H. Sienkiewicz

5
§ 5. Założenie wątku z tekstem nie oznacza, że zostanie on zweryfikowany natychmiast. Jeżeli tekst znajduje się na forum dłużej, niż 30 dni, a wciąż nie został zweryfikowany, można ubiegać się o weryfikacje, wybierając do tego weryfikatora i wysyłając mu prywatną wiadomość.
Nie dziwi mnie taki stan rzeczy, gdyż Subforum Tu wrzuć tekst do zweryfikowania jest zapuszczone jak stajnia Augiasza i końca nie widać... A to za sprawą zbyt małej ilości aktywnych Weryfikatorów. Aktywność można zmierzyć przecież, można określić zadania, określić odpowiedzialność, nagrody i kary, itp.

Zobaczcież, oto Martinius, w czasie od 26 lipca zweryfikował 5 tekstów (Morkh Czarny, Sumienie, Życie, tam i nazad, Ostatnia transmisja).
Adrianna zaś, również 5 tekstów, zweryfikowała od 2 sierpnia (Ostatnia transmisja, Pułkownik "Zbok" Rylski, Julie, Dr Sagittarius, Projekt Zero).
Nie odbiega od takich statystyk również rubia, która od 31 lipca zweryfikowała 6 tekstów ( "Smok i Tygrys", Expect the Unexpected, Los egzekutora , fragment, Próba, Cierpienia martwego Wiktora...)
Nieco lepszy jest Ebru, od 9 sierpnia zweryfikował 7, hmmm, dzisiaj walnął 4! (Come back, Twórczość, Monolog na cyku, Walka, Los egzekutora, Próba, Galion ).

Ale już niejaka ewik33, ostatnią pracę weryfikatorską wykonała 23 Mar, 2011 w temacie List do K., a nie lepsza jest lilifleur, która pracę weryfikatorską wykonała 06 Maj, 2011 w temacie Mikołaj.

Jednym słowem, nie ma sensu bym pisał PM do Weryfikatora, w sprawie swoich niezweryfikowanych od 60 i 30 dni tekstów, gdyż w subforum Tu wrzuć tekst do zweryfikowania znajdują się teksty znacznie bardziej archiwalne...

Forum traci, od jakiegoś czasu, CEL swojego powstania - tak myślę.
Najmądrzejsza rzecz, to wiedzieć co jest nieosiągalne, a nie w głupocie swojej, dążyć ku temu za wszelką cenę
- Zero Tolerancji -

7
Baj dze łej:
W 10-ciorgu przykazań weryfikatora, Ktoś pisze::

1. Weryfikacja - minimum trzy teksty w tygodniu. Większa aktywność będzie bardzo mile widziana, a w przyszłości nawet nagrodzona. Najlepiej oceniać teksty pozostające bez komentarza Weryfikatora lub z jednym tylko komentarzem.

2. Zagłosowanie na tekst miesiąca oraz wyróżnione i te trafiające do „Najlepszych z najlepszych” – nieobowiązkowe lecz bardzo przydatne.

3. Weryfikacja musi zwierać odwołanie się do różnych komponentów tekstu (błędów, fabuły itp.) oraz ocenę ogólną.

4. Nie obrażanie autorów ad persona. Komentarze mają dotyczyć tylko i wyłącznie tekstu.

5. Przestrzeganie regulaminu.

6. Uczestniczenie w życiu forum.

7. Przestrzeganie zasad pisowni w każdym poście na forum – głupio jest zwracać komuś uwagę samemu popełniając błędy.

8. Pamiętanie o tym, że Weryfikator też człowiek, ma prawo się pomylić. Ważna jest umiejętność przyznania się do błędu.

9. W razie dłuższej nieobecności zgłosić to jakoś Szefowi Weryfikatorów lub Imperatorowi.

10. Wszystkie pytania kierować do, podobnie jak powyżej, Szefa Weryfikatorów lub Imperatora.
:P
- Zero Tolerancji -

8
Poweryfikuj teksty przez miesiąc, to może zmienisz zdanie. :P

Kai Man, wszyscy chcielibyśmy żeby forum śmigało, cały czas nad nim pracujemy. Ale brakuje nam ludzi. :(

A obecnych weryfikatorów należy całować po łapkach, a nie offukiwać. Jak nie oni, to kto? :)
Kto będzie weryfikował te teksty? :P

Sygnatura UNW (Uwielbiam Naszych Weryfikatorów) :D

Jakieś konstruktywne pomysły Kai? :)

9
Kai Man, w twoich pomiarach nie ma realnej aktywności. Jak Martinius potrafił walnąć 14-16 weryfek tygodniowo, to czemu nie mógłby sobie później dłużej odpocząć?

Tak się zastanawiam. Jak większa aktywność weryfikatora miałaby zostać nagrodzona? :D widział ktoś kiedyś nagrodzonego weryfikatora?

11
Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale może należałoby wprowadzić kategorię: "Tekst Poniżej Pewnego Poziomu"? I przy takich tekstach Weryfikator stawiałby tylko skrót: "TPPP" na znak, że przeczytał i odmawia weryfikacji?
Czasem mam wrażenie, że Szanowni Autorzy wrzucają byle co, czego nawet sami ani razu porządnie nie przeczytali i czekają, aż ktoś za nich wykona całą robotę. Bywa, że jest to czysty bełkot i należałoby to nie tyle zweryfikować, co napisać od nowa, wchodząc najpierw Szanownemu Autorowi do głowy, bowiem ów sam nie ma pojęcia, o co mu chodziło...
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

13
Kai Man, wybacz, ale wakacje są. Czy ja powinnam była w Holandii kafejek internetowych szukać, żeby nocami poweryfikować trochę?
We wrześniu też zniknę na czas jakiś, z tego samego powodu.
Jeśli rozliczać weryfikatorów z ilości weryfikacji, to w jakimś dłuższym czasie, przynajmniej trzech-czterech miesięcy.

A poza tym - weryfikatorzy ciągle poszukiwani, czemu się nie zgłaszasz?
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

14
Luka w pamięci pisze:a ja dalej nie wiem, co to jest nagrodzony weryfikator. obiecanki macanki, żeby ludzie chcieli weryfikować?
Regularnie staram się wysyłać buziaki. :P A jak spojrzysz na Ancepę, to zobaczysz jak wygląda pochwalony Moderator. Nawet wychodzi za mąż ze szczęścia! :) A tak bardziej poważnie, to z chęcią przyjmę pomysły, jak nagradzać Czarnych.
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

15
Twoje buziaki są karą, a nie nagrodą.

A tak bardziej... powaaaażnie... nie ma dobrej nagrody dla weryfikatora. Może coś bardziej prestiżowego, nie wiem, jego nazwisko gdzieś, w czymś, albo dla materialistów, książka jakaś, skądś...

[ Dodano: Sro 17 Sie, 2011 ]
Bo to wymyślic dopiero trzeba, a jak... obiecanki...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”