Nieśmiałe i chiche "witam"

1
No więc w związku z tym, że bardzo niedawno się zarejestrowałem, trochę pochodziłem wkoło i poczytałem, wypadałoby się przedstawić...

Zwą mnie Michał, lat mam 17(chyba, zawsze mi się myliło;), a pisaniem zajmuję się na poważnie od jakichś... 2 lat.
Krótko, a dodając jeszcze fakt, że nie zawsze był na to czas(chociaż usilnie się starałem, to jednak szkoła skutecznie tłumi wszelkie zapędy artystyczne...), nie jest pewnie zbyt dobrze.

To znaczy podobno nie jest tak źle, ale ja swoje wiem;)

Przybyłem tu, by się kształcić, obserwować, uczyć, a pewnego dnia nawet pomęczyć Was moimi tekstami. Na razie jednak przyczaję się i będę raczej cichym obserwatorem, nim nie poczuję się wystarczająco pewnie, by cokolwiek wstawić.

Aha, jeszcze co piszę... W sumie zaczynałem od fantasy, szeroko rozumianego. Na samym początku był heroic, od którego szybko uciekłem. Dalej błądziłem po polach niezmierzonej fantastyki, zawadzałem nawet o Sci-Fi, aż wreszcie odnalazłem chyba coś, co mnie najbardziej kręci - SteamPunk.

No i na razie się szkolę, choć nie mam za bardzo z czego brać przykładu. Książek zbyt wiele nie znalazłem, opowiadań w sieci za dużo też nie ma. A zdecydowanie by mi się coś takiego przydało. Razem z solidną porcją ogólnych danych, bo piszę raczej "na czuja", niźli faktycznie znając dokładnie ten gatunek.
Fajnie więc by było, gdyby ktoś poratował;)

Dobra, kończę nudny wywód. Po prostu witam i mam nadzieję, że będzie mi tu fajnie(a Wam fajnie ze mną) i że w końcu odbiorę profesjonalną, surową i prawdziwą krytykę względem moich tekstów, czego już namiastki zdążyłem posmakować.

Jeszcze raz witam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”