16

Latest post of the previous page:

Gratki! Jeszcze pamiętam niektóre piosenki, których słuchałeś przy pisaniu tego i zdarzyło ci się zapodać coś :D
Cierpliwości, nawet trawa z czasem zamienia się w mleko.

17
Wielkie gratulacje!
Fajnie, że użytkownicy wery publikują książki. To cholernie motywujące ;)

18
Od razu przepraszam za brak polskich znakow - pisze z kindla, poprawie za tydzien ;). Tak, malika ;] Nawet kilka z tych piosenek uzylem w powiesci.
Raz jeszcze dzieki za gratulacje, ale na laurach nie spoczne - na pazdziernik przyogotowuje kolejna powiesc.
Piotr Sender

http://www.piotrsender.pl

19
Gratulacje i wielkie brawa :D

[A tak serio to oczywiście cię nienawidzę <idzie z zazdrości powklepywać opowiadanko do kompa> ;) ]
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

20
Serdeczne gratulacje! :) Powodzenia!

22
Gratulacje! ode mnie rowniez:)
(no mi sie okladka nie podoba)

23
Gratuluję, choć Wydawca jest na czarnej liście Wydawców - zresztą tu masz link z forum z GW - Wydawnictwa i ich obyczaje:
" justekchlustek 22.07.11, 13:52

Witam,
Pierwszy raz wypowiadam się na tym forum. Kilka lat temu miałam nieszczęście wydać powieść w Replice. Miałam 24 lata, myślałam, że wygrałam talon na balon. Talon był, i owszem,książeczka ładnie wydana, a że literówek bez liku, niech tam..., a że promocji absolutnie zero, co tam... W balona zrobili mnie. Mimo maili z prośbą (sic!) o wypłatę wynagrodzenia, nigdy nie otrzymałam nawet złotówki. Może ktoś ma doświadczenie w tej materii i coś mi podpowie? Pan Sz. kłania mi się do nóżek, składa wyrazy uszanowania, rączki całuje...A ja chcę pieniędzy! Taka ze mnie materialistka. Proszę o jakąs podpowiedź. "
Władysław "Naturszczyk" Zdanowicz

25
MatMot! Transformacja z zielonookiego potwora!
Gratulacje, oby forum zaroiło się od kolorowych :D.
Mam nadzieję, i szczerze Ci życzę, by przytoczona przez Naturszczyka sytuacja Cię nie spotkała. Oby współpraca z wydawnictwem przebiegała dobrze, a jeżeli nie... Zadebiutowałeś, przebiłeś się! Jesteś już w dżungli, do której chce dostać się 99% populacji weryfikatorium.
Okładka jest "mocno średnia", ale na szczęście w literaturze liczy się treść. Choć teraz ważniejszy jest chyba marketing.

Powodzenia. Obiecuję, że podczas najbliższej wyprawy do księgarni zapoluję na twoją książkę! :)

26
Też sobie zainwestuję, a co;P Jeśli podpasi to też polecę znajomym, więc może conieco ci poprawimy wyniki(które zapewne i tak będą dobre- tytuł jest intrygujący).
Gratuluję i życzę sukcesów;)

27
Nadal bez polskich znakow ;)
Forum gazety przegladalem juz wczesniej, zrobilem rekonesans. I nie chce mi sie troche w to wierzyc,mam wrazenie, ze ludzie nie potrafia o siebie zadbac. Ktos tam napisal, ze wysylal maile; a telefon? a pojechac do wydawnictwa osobiscie? Po to podpisuje sie umowy z wydawnictwami, zeby moc w razie czego walczyc. Nie zaplaca? To w koncu zaplaca podwojnie po wyroku sadowym uwzgledniajacym odszkodowanie. Znam autorow z Repliki, ktorym sie wspolpraca dobrze uklada. A straszono mnie juz wszystkim, lacznie z tym, ze wydawnictwo oszczedza na korekce i robi slaba redakcje. Do tej pory wszystko idzie bardzo sprawnie i nic z tych rzeczy mnie nie spotkalo i oby tak dalej. Jesli ksiazka sie sprzedaje dobrze, to wydawnictwo nie zaprzepasci wspolpracy z autorem, wiecej - z reguly chce kolejne jego powiesci. Chociaz musze przyznac, ze sa autorzy, ktorzy zerwali wspolprace z tym wydawnictwem przez cos tam. Ale takie osoby zdarzaja sie w kazdym wiekszym wydawnictwie.
No coz, dam znac za jakis czas, czy wszystko przebiega sprawnie ;)
Ostatnio zmieniony pt 22 lip 2011, 15:46 przez Revis, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotr Sender

http://www.piotrsender.pl

29
Łooo ho ho:D A to news! Gratuluję, Revis:D
Ostatnio naszła mnie myśl, że się zrujnuję na książkach znajomych;p Strasznie się tego posypało, ale to doskonały znak:)
Życzę powodzenia i oczywiście wypłaty;)
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

30
Tatuś Sky jest z Ciebie dumny :)

[ Dodano: Pon 25 Lip, 2011 ]
Czytałem przed chwilą fragment. Chcę całość :)

Ktoś tu pisał, że to bardzo pozytywne, gdy użytkownicy WM wydają. Mam takie samo zdanie. Bardzo się cieszę z Twojego sukcesu. Kto następny? ;)

[ Dodano: Pon 25 Lip, 2011 ]
Drogie Marudy i Lenie - jak widzicie, w tym kraju da się coś zdziałać!
Zablokowany

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”