uniwers: coniedziennik

16

Latest post of the previous page:

Małymi kroczkami do celu i się nazbiera.
uniwers pisze: cena otwierająęca gotowa - 1 1/3 strony A5. Nie wiem, ile to znaków; wyjdzie jak wrzucę w komputer.
A to nie od razu na kompiku piszesz? To ręcznie jeszcze można?
Uśmiechając się do deszczu mniej się moknie

18
Jak na maraton tempo mam... niezadowalające. Ale wyższe niż ostatnio. Doszła druga scena na 5,5 strony - chyba coś koło 8k znaków. Po drodze:
- wyklarowały się mniej więcej charaktery bohaterów
- zwizualizowałem sobie konstrukcję samolotu bohaterów
- oddałem im do użytku zminiaturyzowany generator portali z "Czasu rekonkwisty", bo czemu nie?

Następna w kolejce: ratowanie czterech liter najemnikom z Korpusu Porządkowego Sky City.
Dark side of the Force

Odwiedź mój fanpejdżObadaj moje książkiNa Esensji też jestem

21
Dajesz, obserwuję cały czas :). 2,5 strony to dobry dorobek, zależy jak się patrzy ;).
Też lubię planować różne plansze - taki chyba nawyk rpgowy? Szczególnie, że wiem, że szykuje się pisanie na przestrzeni dni/tygodni ;). Można zrobić sobie niepotrzebnego bubla.
Pisarz miłości.

25
Słowo daję - gdyby nie ten temat, nic bym nie napisał. A tak dzisiaj wskoczyło kolejne 2,5 strony. M.in. z poniższym kwiatkiem.

Rasa nosiła miano monomoto, ale wygrywała nazwa nieoficjalna - Fukerzy. Wzięła się najprawdopodobniej stąd, że kontakt jako pierwsi nawiązali Amerykanie, dla których słowo "sku***syny" było zbyt ciężkie do wymówienia. Rzadko kiedy trafiało się na Obcych tak bojowych, zawistnych, zdradliwych i łasych na cudze. Ich przybycie do Sky City rozpoczęło jeden z najbardziej burzliwych okresów walk o dominację nad miastem.
Mur otaczający enklawę Fukerów miał już trzysta lat i już sam ten fakt mówił wiele. Resztę dopowiadał wygląd i liczebność mobilnych systemów obronnych.
Dark side of the Force

26
Może to nie tuwrzuć, ale ;)
uniwers pisze: Mur otaczający enklawę Fukerów miał już trzysta lat i już sam ten fakt mówił wiele.
2x już
uniwers pisze: Resztę dopowiadał wygląd i liczebność mobilnych systemów obronnych.
Skierowanych w którą stronę? :D
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

28
Przysiadłeś? Napisałeś?
Nie dawaj fragmentów, bo zaraz linczują ;).
Pisanie ręczne ma o tyle dobre strony, że jak przepisujesz na komputer, można dopatrzyć się błędów 'na spokojnie'. Taka refleksja mnie naszła.
Pisarz miłości.

30
Cztery strony. Drewno totalne. Mam nadzieję, że przepisanie na komputer uruchomi flow. Niemniej od strony fabularnej jest postęp, bo:
- wyszło mi, że Nite walczy szybko i zwinnie jak asasynka, a Graven to tank,
- pierwszy Zły (właściwie płotka) ubity,
- bohaterowie wracają do bazy.
Czyli rozdział 1 skończony. Teraz czas na R2, czyli skupienie się na Nite. Cele:
- retros z zawiązania spółki z Gravenem,
- naświetlenie sytuacji z symbiontem na głowie,
- zdefiniowanie summonersów i Jaskinie Summonu,
- dookreślenie charakteru Nite,
- wprowadzenie jej dość oryginalnych przyjaciółek i zawiązanie paru wątków.
Dark side of the Force

Wróć do „Maraton pisarski”