16

Latest post of the previous page:

Nie. Nie podejrzewałem bo to by było śmieszne, wręcz niemożliwe. Ciesze się, się że czytasz bo w czytaniu siła i takie tam ;)

Sprawa wygląda tak autorzy których wymieniłaś są dobrzy, i oczywiście powinno się ich czytać. Lecz jako wzór, powinni służyć autorzy piszący lekko, tacy których czytasz bez zacięć. Siadasz do książki i nie możesz się oderwać - Od nich powinniśmy się uczyć. Jak dla mnie pod tym względem fenomenem jest nasz "Forumowy" Andrzej - Operacja dzień wskrzeszenia, Oko Jelenia, Kuzynki. Lub Jakub ćwiek - Kłamca, Ciemność Płonie itd. Oczywiście jeśli ktoś nie lubi fantastyki to pech. Dobry warsztatowo jest Wharton, Bruczkowski czy z (znowu fantastyka ale pewnie znasz :P ) Rowling ja jej i HP nie lubię ale warsztatowo trzeba przyznać jest dobra. Ja zawsze szukam ludzi których czyta mi się najlepiej i najszybciej i staram się podpatrywać jak to robią :D Bo na przykład taki Martin Eden mimo że jest książką wspaniałą i inspirującą ;) to czyta się go ciężko i już tak się nie pisze. Ad. talentu wystarczy ci tylko 5% reszta to ciężka praca :D

A wypracowania to zupełnie co innego :P

W zasadzie żeby być dobrym to wystarczy tylko pisać i pisać i pisać i każdą wolną chwile spędzać na czytaniu i pisaniu :D Jelsi cie to kręci to napewno się wyrobisz.

Pozdrawiam.

P.S. Ciesze się, że nie żywisz urazy - nie to było moim celem :)
"Tworzenie od niweczenia.

Kres od początku,

Któż odróżni z całą pewnością?"

17
powiedzmy, że fantastyka w małych ilościach jest dla mnie stosunkowo strawna. Lubie sf Lema i HP, z którym, mozna by rzec, rosłam, chociaż to raczej sentyment :D Teraz chyba nie dotrwałabym do końca którejkolwiek z książek Rowling.

moje bazgroły były zazwyczaj lekkie i żartobliwe. Tym razem urodził mi się w głowie pomysł na poważniejszy kryminało-obyczaj, mam nadzieję, że nie będzie nudny jak flaki z olejem, by nikt oprócz mnie nie mógł go przeczytać xD postaram się przynajmniej :D heheh długa droga przede mną, ale pierwsza powieść nie musi być natychmiast bestsellerem, nie?.. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”