Latest post of the previous page:
Często jest chyba tak, że co jednym się podoba inni odrzucają i odwrotnie. Ja już nie miałam nadziei, wprawdzie dwa wydawnictwa były zainteresowane wydaniem ale postawiły mi warunki, których spełnić nie mogłam z różnych przyczyn. Pierwsze chciało aby nieco ubarwić fabułę - dla mnie utwór straciłby na autentyczności. Drugie - żądało aby zmienić umiejscowienie i nadać jej bardziej dramatyczne zakończenie. Tworzyłam coś co od początku miało być swego rodzaju fabularyzowanym dokumentem, więc wiadomo.19
Już to prostowałam, nie wiem skąd się Wam urodziło to 20 lat;)Serena pisze:8 lat to i tak dużo mniej niż 20, które chcą w ND. A jakie to konkretnie wydawnictwo, bo może też bym się skusiła?
Mam umowę w ND na 24 m-ce. Hm...w sumie też 'dwudziestka' z przodu:)
A z innym wydawcą mam umowę na książki na 6 lat, więc te 8 to niewiele więcej (to do autorki postu).

21
Faktycznie więc nie jest źle. A słuchajcie jak jest z wypłatą tantiem, tu wypłata następuje dwa razy w roku w maju i listopadzie. Ja zupełnie w tym zielona jestem.
23
A wampirze alkoholiku. Zajebiście napisane 500 stron o niczym.Maladrill pisze:Tak. Jeśli nazywasz się Pilch ;-)Serena pisze:A Znak wydałby coś o wampirach i wilkołakach?

24
Albo o wilkołaku geju xDpadaPada pisze:A wampirze alkoholiku. Zajebiście napisane 500 stron o niczym.Maladrill pisze:Tak. Jeśli nazywasz się Pilch ;-)Serena pisze:A Znak wydałby coś o wampirach i wilkołakach?
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.
Wieczność kocha dzieła czasu.
– William Blake
– William Blake
25
Malinowa, a mogę jeszcze zapytać jakie wydawnictwo odpowiedziało ci po 6 miesiącach, że wzięliby twój tekst, gdybyś go nie oddała ND? Niektóre wydawnictwa piszą, że jeśli po 3 miesiącach nie odpowiedzą to znaczy, że nie chcą. Tylko, że wielu czyta maszynopisy wolnej i nie wiem czy w sumie takie zapewnienia są coś warte.
26
Niektórzy się nigdy nie nauczą...
Iska - powodzenia z tą książką!
Iska - powodzenia z tą książką!
Ostatnio zmieniony wt 29 cze 2010, 20:43 przez Martinius, łącznie zmieniany 1 raz.
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott
Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
— Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
— Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
— Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.
Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
— Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
— Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
— Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.
27
W sumie teraz to już mogę napisać.icy_joanne pisze:Malinowa, a mogę jeszcze zapytać jakie wydawnictwo odpowiedziało ci po 6 miesiącach, że wzięliby twój tekst, gdybyś go nie oddała ND? Niektóre wydawnictwa piszą, że jeśli po 3 miesiącach nie odpowiedzą to znaczy, że nie chcą. Tylko, że wielu czyta maszynopisy wolnej i nie wiem czy w sumie takie zapewnienia są coś warte.
Otwarte

I to chyba było niecałe 6 m-cy, z tego co pamiętam...
Ale i tak już miałam umowę z ND skrobniętą.
29
No to właśnie to wysłałam. Tak se tylko powiedziałam, że dziełko, no Jezuuu... ^.^Maladrill pisze:Tam się wysyła chyba nie dziełka, ale max 30str maszynopisu znormalizowanego oraz streszczenie...Serena pisze:o i sru! Poszło moje dziełko do Znaku
[ Dodano: Wto 29 Cze, 2010 ]
O kurrde, teraz se przypomniałam, że mogłam im wysłać Mroczną Gwiazdę, a nie Księżyc Snów... Ajjjć! <ściana>
Każdego ranka, każdej nocy
– William Blake
– William Blake
31
A co? Mają limit jakiś? Jedna ksiązka na rok?Serena pisze:O kurrde, teraz se przypomniałam, że mogłam im wysłać Mroczną Gwiazdę, a nie Księżyc Snów... Ajjjć! <ściana>