61

Latest post of the previous page:

Mimo kilku głupich błędów wykrytych już po wysłaniu tekstu (u Was też korekta idzie najlepiej, kiedy nic już nie daje?), udało się. Do zobaczenia w październiku i dzięki za motywację do dalszego pisania, niezależnie od ostatecznego rezultatu.
“One day I will find the right words, and they will be simple.” ― Jack Kerouac

65
Mnie się też udało! I jestem strasznie, przeokropnie szczęśliwa! :)
Nikt nie kupi powieści urban fantasy, żeby w środku znaleźć polskie kino moralnego niepokoju.
by Bel

68
No no! :) Fajnie! Zaczynam sobie ostrzyć kły na lekturę. Z tytułów najbardziej podoba mi się "Poczwórna koniunkcja"...
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

71
A mnie intryguje czy "Czytaj, waćpan!" jest staropolskie i gawędziarskie.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

73
Właściwie to tylko dzięki wam wzięłam udział. Gdyby nie to, że mój tekst zajął trzecie miejsce w Otulonych i gdyby nie pokrzepiająca opinia Thany to zrezygnowałabym z pisania, bo dochodziłam już wtedy do wniosku, że to się nie uda, zbyt wielu dobrych pisarzy, pora się poddać. Esensja serwuje mi kopniak za kopniakiem, ale starają się trzymać poziom i za to tylko ich chwalić. Poza tym zawsze piszą wspaniałe, wyczerpujące opinie o tekstach.

Nie orientujecie się czy Gala to impreza otwarta i czy można tam zabierać osoby towarzyszące?

74
Możesz zabrać cały autokar osób towarzyszących.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

76
Przepraszam ^^' Nie zauważyłam, że tam już dostałam odpowiedź i dziękuję bardzo za jej podsunięcie.
Wezmę w takim razie mojego Mistrza ;].

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”