Jeszcze nie wiem, czy to miejsce dla mnie

1
Cześć wszystkim.

Nazwałam się ledwo, bo czasem już ledwo daję radę z tymi wszystkimi fantazjami, które generuje moja głowa. Piszę głównie po to, żeby oczyścić umysł. Upodobałam sobie krótkie, zamknięte historie, ponieważ pisanie zajmuje mi dużo czasu; potrafię mielić poszczególne akapity bez końca i dopiero niedawno udało mi się raz czy dwa dobiec do mety. Wyrosłam na pisaniu angstowych ffków, ale teraz jestem dwa razy starsza, mam więcej poczucia humoru i dystansu do rzeczywistości. Moje przyjaciółki czytają wszystko, co napiszę, ale tylko bezwstydnie mnie komplementują i marzy mi się opinia kogoś, kto oceni moją pracę, nie dbając przy tym o moje uczucia. Jednocześnie myśl, że w internecie nic nie ginie, jest dla mnie paraliżująca; jeszcze nie wiem, czy uda mi się ten lęk przełamać. Ostatecznie gorzej niż było, już przecież nie będzie.
W tekstach interesują mnie głównie relacje między bohaterami; moje ulubione motywy to konflikty rodzinne i powroty do domu oraz okazjonalne erupcje przemocy. Jeśli czytam, to raczej reportaże albo coś popularnonaukowego. Zdecydowanie więcej oglądam i jestem tą osobą, która w kinie wybucha śmiechem w nieodpowiednich momentach. Ekscytuje mnie horror z zacięciem społecznym i psychologicznym. Mam niską tolerancję na fantasy oraz alergię na toksyczne romanse. Nie przepadam za kryminałami; generalnie cenię sobie przełamywanie gatunków i minimalizm. Poza tym jestem mocno introwertyczna i kocham Bałkany.

Jeszcze nie wiem, czy to miejsce dla mnie

2
Cześć ledwo, miło, że choć nie wiesz, to sprawdzasz :) Na konstruktywną krytykę na pewno można w tym miejscu liczyć. Przyjaciółki bywają niezbędne, żeby podtrzymać motywację (coś o tym wiem), ale czasem to nie wystarczy, żeby pisać po prostu dobrze (o tym też coś wiem). Zapoznaj się proszę z regulaminem i baw się dobrze :)
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”