Witam :) Jestem tu nowa

1
Mogłabym tu napisać, że z pisaniem mam do czynienia odkąd nauczyłam się pisać, czyli od dziecka :D
Zwykle było to jakieś skrobanie krótkich fragmentów i zamykanie ich w szufladzie. Nie chciałam, by ktokolwiek je widział, dlatego oprócz prozy tworzyłam wiersze, by w razie jakby ktoś zapytał co ja tam piszę... mieć jakąś wymówkę i nie zdradzać tego co czai się w szufladzie.
Pewnego dnia postanowiłam wyjść z cienia i wziąć udział w konkursie literackim. Tak po prostu, bo co mi szkodzi. No i wygrałam... Ja wygrałam? Cóż, może faktycznie powinnam zacząć coś więcej pokazywać światu?
Wykopałam więc z szuflady wszystkie fragmenty i zaczęłam pisać całą powieść bardziej z myślą o czytelniku niż dla siebie. Najtrudniejszym krokiem było przekazanie komuś do przeczytania, ale okazało się, że wcale nie ma się czego bać :) Kilka osób mówiło mi, że mam talent i doradziło co zrobić lepiej. Pomyślałam czemu by nie spróbować czegoś wydać? Myślę że warto spróbować zrobić te pierwsze kroki. Tak oto jestem ❤️

Co do mojego "potwora z szuflady" to jest to powieść fantastyczna, która rozmnożyła się już na kilka części. Tworzę swoje własne uniwersum, bohaterów i teorie. To co lubię uzależniam od fabuły, bo co do gatunków jestem naprawdę otwarta i niekiedy mieszam je ze sobą, że wychodzi mętlik ^^
Mam nadzieję, że dobrze, że trafiłam na to forum.
Pozdrawiam was ❤️

2
Witaj :) Co za konkurs wygrałaś? No i pokaż coś swojego ( po wykonaniu czynności regulaminowych).
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

3
Cześć :) Powieść fantastyczna, mówisz? A występują tam smoki, orki albo coś innego? Czy jest karczma? Dzielni bohaterowie i zły do szpiku kości mag? Wstaw nam fragment do czytania :)
No one said that would be easy.

4
Cześć! Świetnie, że pozwalasz tekstom wychynąć z szuflady, próbujesz konkursów i zbierasz opinie. Wery to dobre miejsce na rozwój, jeśli jest się otwartym na krytykę. Czytaj, komentuj, dziel się swoimi tekstami i ogólnie baw się dobrze :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

5
ela pisze: (pn 10 lip 2023, 16:44) Cześć Powieść fantastyczna, mówisz? A występują tam smoki, orki albo coś innego? Czy jest karczma? Dzielni bohaterowie i zły do szpiku kości mag? Wstaw nam fragment do czytania
Hm, trudno powiedzieć... Ja mam bardzo oryginalny styl pisania i każdego bohatera mogłabym podciągnąć pod jakiegoś maga, proroka czy boga. Wstawię fragmencik jak tylko się tu porozglądam i ogarnę hehe

8
silva.silvera pisze: (pn 10 lip 2023, 17:34) Witaj! Opowiedz nam coś więcej o sobie. Skąd bierzesz inspiracje? Jaki konkurs wygrałaś? Odpukaj powinności regulaminowe i pokaż co potrafisz!
Wygrałam konkurs na najlepszy wiersz o Ignacym Janie Paderewskim prowadzony przez moją szkołę (już ją dawno skończyłam). Do wierszy inspirują mnie moje przemyślenia, natomiast do prozy dobra muzyka. Odpukam powinności i już biorę się za pracę hihi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”