Witam serdecznie

1
Mam 14 lat i pochodzę z małej mieściny, o której wspominać raczej nie warto. Zwolenniczka praw kobiet i zwierząt. Chodzę do I klasy gimnazjum i od kilku lat trudnię się sztuką pisania (choć pewnie nadaję się na razie na co najwyżej czyszczenie butów pisarzom). Moje teksty przewinęły się przez co najmniej dwa fora, może więcej, choć nie za bardzo pamiętam.

Znalazłam to forum przypadkiem i zostałam. Zobaczę, co z tego wyniknie, na razie badam otoczenie. :)

Witam serdecznie jeszcze raz i pozdrawiam. :wink:
Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny.

- Arystoteles

Zanim zaczniesz zmieniać świat, przejdź się trzy razy przez swój własny dom.

- przysłowie chińskie

3
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

5
Tu nie można po prostu zbadać otoczenia i czmychnąć.. tak to każdy by czmychał.

Your soul belong to me - jak by powiedział zły charakter z mortal kombat, szkoda, uprzedził mnie.

Ze względu na młody wiek, który się tu ceni, pozwole sobie nie napomknąć o poligonie. Ignorance is bless, right?

Witay!
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.

6
Dziękuję za miłe powitanie. :)

Zico pisze:E no. O każdym miejscu naszego pięknego kraju warto wspominać. Nie mów tak. :)

Witaj.

Zapraszam pod ten adres, jeśli ktoś jest bardzo ciekaw:

http://www.krasne.pl/

Jedyną atrakcją jest tu raczej stadnina koni krwi angielskiej. :? No, może jeszcze szesnastowieczny park i kościół... :D

Oj, żebym nie miała kłopotów, bo będą na mnie źli za słabą reklamę gminy. :roll:

- Arystoteles

- przysłowie chińskie

8
No i już masz temat na książkę. Wystarczy odpowiednio zbudować fabułę, np. kryminału, a wszystko rozgrywałoby się w Twojej małej miejscowości i związane było, np. z pradawnym parkiem i kościołem oraz stadniną koni. Z niczego można zrobić COŚ ;)

Witam gorąco :)
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

9
Altamira pisze:No i już masz temat na książkę. Wystarczy odpowiednio zbudować fabułę, np. kryminału, a wszystko rozgrywałoby się w Twojej małej miejscowości i związane było, np. z pradawnym parkiem i kościołem oraz stadniną koni. Z niczego można zrobić COŚ ;)

Witam gorąco :)

COŚ często przeradza się w NIC a takich oto pomysłów z życia wziętych. :roll:

A moja mieścina to już na pewno nieodpowiednie miejsce. Nie jestem aż tak wszechstronna, by z obskurnego baru zrobić coś ciekawego. No bo gdzie by nakręcili ekranizację? :mrgreen:

- Arystoteles

- przysłowie chińskie

10
Niektóre sceny z Opowieści z Narnii kręcono w Polsce, a przecież autor o takim kraju nawet nie wspominał. Tylko po co od razu sięgać marzeniami do ekranizacji? Tak czy owak to sprawa filmu leży już w gestii reżysera.
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

11
Ekranizacja zawsze obdziera dzieło ze smaku, jaki przy konsumpcji daje wyobraźnia.
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.

12
Bartos Woodmoon pisze:Ekranizacja zawsze obdziera dzieło ze smaku, jaki przy konsumpcji daje wyobraźnia.

Na pewno. Ale ludziom bez wyobraźni raczej pomaga niż szkodzi. :wink: Ja lubię obejrzeć dobrą ekranizację, bez względu na to, czy zburzy ona mój już poukładany obraz powieści. :cool:

Co do marzeń o ekranizacji swojej książki, to na razie ograniczam się do żartów, Alatamiro. :wink: Jak każdy, kto trudni się rzemiosłem pisarskim, chciałabym kiedyś zobaczyć moją powieść na dużym ekranie... cóż, kto wie? Może kiedyś? :roll:

- Arystoteles

- przysłowie chińskie

witaj

14
choć pewnie nadaję się na razie na co najwyżej czyszczenie butów pisarzom
Eee, nie wolno tak pisać a już nie wolno tak myśleć. A jak tak nie myślisz, to nie mów i nie pisz, bo inni gotowi Ci uwierzyć.

A co do pomysłu z wykorzystaniem swojej mieściny - ejże! nie kradnijcie mi genialnych pomysłów :P

Dobra, żartowałam. Ja piszę o swoim mieście, które nie ma parku z szesnastego wieku tylko z dziewiętnastego i to z końcówki a jednak tam obsadzam akcję z pełnym zadowoleniem (na razie swoim he he he) co do jakości miejsca.

A! Co tam Woody mówił, że ze względu na wiek omija cię poligon????

No, coś takiego. Tak, niewiedza to błogosławieństwo. Musisz przekupić Gorina, przeskoczyć przepaść, przemknąć przez cmentarz, nie zabłądzić koło chatki Webera, nie wleźć w pokrzywy koło chatki Czerwonego Kapturka (to ja), nie zaplątać się w korytarzach kopalni (ta!, akurat kopalni, naprawdę to tam był prowadzony jakiś tajny eksperyment, stąd tu tyle mutantów w okolicy), nie nadepnąć na żabki Łasicowe, z nabożną czcią i skupieniem obejrzeć babolarium i tam, za zakrętem to już będzie właśnie... eee...

Podpowiedzcie, gdzie my właściwie wszyscy jesteśmy?

:)

Zuz
w podskokach poprzez las, do Babci spieszy Kapturek

uśmiecha się cały czas, do Słonka i do chmurek

Czerwony Kapturek, wesoły Kapturek pozdrawia cały świat

Re: witaj

15
"zuzanna"

Musisz przekupić Gorina, przeskoczyć przepaść, przemknąć przez cmentarz, nie zabłądzić koło chatki Webera, nie wleźć w pokrzywy koło chatki Czerwonego Kapturka (to ja), nie zaplątać się w korytarzach kopalni (ta!, akurat kopalni, naprawdę to tam był prowadzony jakiś tajny eksperyment, stąd tu tyle mutantów w okolicy), nie nadepnąć na żabki Łasicowe, z nabożną czcią i skupieniem obejrzeć babolarium i tam, za zakrętem to już będzie właśnie... eee...

Podpowiedzcie, gdzie my właściwie wszyscy jesteśmy?

:shock:

Brzmi... ekhem... zawile... to tu są takie eliminacje? ^_^

- Arystoteles

- przysłowie chińskie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”