Mój pierwszy tekst
Rozłąka
1Będąc na wakacjach w Zielonej Górze poznałem Anie , była piękna . Gdy pierwszy raz z nią rozmawiałem wiedziałem że jest to dziewczyna o której marzyłem . Mądra , zabawna i na dodatek mieliśmy wiele wspólnych tematów . Spotykaliśmy się codziennie , chwilowe zauroczenie a później wielka miłość . Wszystko by było dobrze gdyby nie fakt że pochodzę z Gdańska . Rozmawialiśmy wiele godzin co będzie z nami gdy już wrócę , upewniałem ją że wszystko będzie dobrze , że damy radę . Wyjechałem , pierwsza rozłąka była najgorsza , gdy miałem chwile czasu jeździłem do niej , było wspaniale . Podczas powrotu ze spotkania dostałem wiadomość od jej mamy: "Ania miała wypadek , proszę wróć jak najszybciej" . Nie było czasu na rozmowy przez telefon więc tego samego dnia byłem z powrotem w Zielonej Górze . Na wizytę w szpitalu było za późno, pojechałem do rodziców Ani . Jest w śpiączce , najprawdopodobniej uraz czaszki , potrzebna jest operacja . Ta wiadomość była dla mnie jak grom z jasnego nieba , załamałem się , lecz wiedziałem że muszę wesprzeć rodziców mojej dziewczyny . Następnego dnia wszyscy razem poszliśmy do szpitala . Lekarz powiedział że potrzebna jest operacja lecz nie jest ona finansowana przez szpital. Trzeba zdobyć 15 tyś. złotych , mam na to 5 dni. Pomyślałem że nie damy rady uzbierać takiej ilości pieniędzy w tak krótkim czasie . Płakałem wtulony w ramię pielęgniarki . Nie wiedziałem co zrobić . Rodzice Ani mieli odłożone pieniądze na czarną godzinę , lecz było to tylko 10 tyś . Kradłem , wyłudzałem pieniądze od staruszek , wiedziałem że to co robię jest złe ale nie miałem wyjścia . Nie pracowałem , byłem na utrzymaniu rodziców. Udało mi się zdobyć pieniądze , lekarze uratowali Anie , lecz ja zostałem złapany przez policję . Zostałem oskarżony o kradzieże i rozboje . Wyrok , nie mogłem uwierzyć że znaczną część życia spędzę bez mojej ukochanej . Rozłąka na 2 lata . Ania jest już zdrowa , przyjeżdża na widzenia , piszemy listy lecz nic nie zastąpi nam prawdziwych spotkań , tak jak kiedyś ...
Mój pierwszy tekst
zapewne jest wiele błędów, mam też ubogie słownictwo , pewnie jest to spowodowane tym że w ogóle nie czytam książek .
Mój pierwszy tekst