Mój pierwszy tekst

Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Liczby w tekstach zapisujemy słownie, więc nie 2 lata, a dwa lata. Skrót od tysięcy to tys. nie tyś, pisane z kropka.„cudzysłów”
Zdanie kuleje, jak gdybyś na siłę chciał je udziwnić. Lepiej napisz to prościej, np.:Będąc na wakacjach w Zielonej Górze poznałem Anie , była piękna .
Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie fakt, że mieszkam w Gdańsku.Wszystko by było dobrze gdyby nie fakt że pochodzę z Gdańska .
Było, będzie, byłoby, będąc... Strasznie tego dużo.Nie było czasu na rozmowy przez telefon więc tego samego dnia byłem z powrotem w Zielonej Górze . Na wizytę w szpitalu było za późno,
[1] – Lepiej: Często rozmawialiśmy o tym, co będzie z nami, gdy wrócę do domu.[1]Rozmawialiśmy wiele godzin co będzie z nami gdy już wrócę , [2]upewniałem [3] ją że wszystko będzie dobrze , że damy radę .
Ale to tylko jeden z ogromu błędów, które popełniasz.Rozmawialiśmy wiele godzin co będzie z nami gdy już wrócę , upewniałem ją że wszystko będzie dobrze , że damy radę . Wyjechałem , pierwsza rozłąka była najgorsza , gdy miałem chwile czasu jeździłem do niej , było wspaniale .
Wróć do „Opowiadania i fragmenty powieści”