WWWNo więc tak (zauważcie przykładne gramatycznie i składniowo otwarcie posta). Dziś wynik potyczki jest niestandardowy. Rano - czy raczej "rano", bo miałem dziś wolne,
so yeah - Pisarz wziął się do roboty i w szybkim tempie wyrobił fantastyczną jak na mnie dniówkę. Ale wystarczyła chwila słabości i parę innych spraw, żeby wyrwać mnie z nastroju i odwrócić dzionek na korzyść Lenia. O Studencie nawet nie wspominam, przegrał z kretesem.
WWWA zatem:
Dzisiejsze osiągnięcia?
WWWa) Tekst ma teraz dokładnie 28615 znaków ze spacjami. Przypominam, że wczoraj znaków było 16k. A więc nowy maratoński rekord.
WWWb) Przedstawiłem już prawie wszystkie postaci i to w satysfakcjonujący mnie sposób. Zazwyczaj mam problem z regułą
"Pokaż, Nie Opisuj", tj. łatwiej mi
powiedzieć "X jest odpowiedzialny i wszystko bierze na serio", niż przedstawić przykładową sytuację. A jednak idzie mi to naprawdę nieźle.
WWWc) Udało mi się cudnie wprowadzić wątek, którego wprowadzenie zapowiadało się najbardziej kłopotliwe (o zakochaniu nie mam pojęcia, a jeszcze z perspektywy bohaterki żeńskiej?!), i to nie najgorzej, jak sądzę.
WWWd) Ukończyłem pewną grę. Wspominam, coby nie wyszło, że na tapczanie siedział Leń i nic nie robił cały dzień.
O Dziele #02:
WWWZauważam, że chociaż pomysł i historia były w zamierzeniu (i pozostają dalej) dość poważne, to z realizacją jest różnie. Myślę, że główną winę ponosi główna bohaterka żeńska, która jest wcieleniem Kreskówkowego Żartu, oraz fakt, iż jest to dopiero początek. Tryb Serio pojawi się nieco później - z wejściem głównego bohatera męskiego, który jest wcieleniem Psychologicznej Dramy - a dopóki nie dzieje się nic poważnego, nie chcę zanudzać czytelnika bylejakością. Zresztą wychodzi wcale zabawnie, a przyszłe poważne wątki wyglądają spomiędzy wierszy wystarczająco znacząco, by przypomnieć o swym istnieniu.
Dzień trzeci zwycięża:
Pisarz!
(nawet jeśli Leń był naprawdę blisko)
Leń: Co to ma być? To ja miałem przewagę przez większość dnia!
Student: Okej, miło się odpoczywało, ale jutro biorę się do roboty, bo wkrótce kolokwium!